Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Όλα τα «σ` αγαπώ»

Όλα τα «σ` αγαπώ»

Αλήθεια πόσες χιλιάδες τόνοι από μελάνι έχουν χυθεί μέσα στους αιώνες για την γραφή κειμένων που ήταν αφιερωμένα στην αγάπη; Μέσα στο μάρκετινγκ του σεξ και της βίας, φαίνεται να αγνοούμε όλο και περισσότερο το μεταβαλλόμενο πρόσωπο της αγάπης.

«Σ’ αγαπώ» λοιπόν! Με τόσα φανερά και άλλα τόσα κρυμμένα νοήματα μαζί που κάνουν την ψυχή σου να γεμίζει. Παίζεται ένα κρυφτό συναισθημάτων που περιλαμβάνει, έρωτα, πόθο, πάθος αλλά και ανασφάλειες και φοβίες που πολεμάμε να εξαφανιστούν.

Η Αγάπη είναι το μόνο πράγμα που δεν μπορεί να πληγώσει κανέναν, αλλά μπορεί να κοστίσει ακριβά. Το παράδοξο με την Αγάπη, είναι πώς μολονότι σου δίνει εξαιρετική ελευθερία, την ίδια στιγμή σε δένει με τον άλλο, με δεσμούς δυνατότερους και από τον θάνατο. Δεν μπορεί να αγοραστεί ή να πουληθεί. Και δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορεί να αντιμετωπίσει.

Είναι σαν τη φωτιά η αγάπη. Όμορφη σαν την κοιτάς από μακριά, ζεστή όταν την πλησιάζεις και θανατηφόρα όταν την αγγίζεις. Μέσα από ένα «σ’ αγαπώ» βρίσκει νόημα η κάθε μικρή και ταυτόχρονα η πιο μεγάλη πράξη. Νιώθουμε ότι όλα τα σπασμένα κομμάτια κουμπώνουν και γίνονται ένα.

Σήμερα ωστόσο το «σ` αγαπώ» το λέμε πολύ εύκολα. Και φυσικά χωρίς να εννοούμε την πραγματική έννοιά του. Έχετε σκεφτεί ποια είναι τα χαρακτηριστικά της αληθινής αγάπης; Η αφοσίωση, η τρυφερότητα, η εκτίμηση, ο θαυμασμός, η αυτοθυσία, η μείωση του εγωισμού είναι μερικά από αυτά. Αγάπη είναι να θυσιάσεις ακόμα και τον ίδιο σου τον εαυτό για το πρόσωπο που αγαπάς ακόμα και όταν δεν μπορείς να το έχεις.

Και πάμε στο πιο ιδιαίτερο κομμάτι. Αυτό που κρύβει μέσα τον έρωτα. «Γιατί δεν μ` αγαπά όσο εγώ;» είμαι σίγουρη ότι έχετε διερωτηθεί πολλές φορές. Λοιπόν για να το ξεκαθαρίσουμε: Δεν είναι κακό να μην έχει ανταπόκριση η αγάπη σου. Είναι εγωιστικό άλλωστε να ζητούμε με το ζόρι να μας αγαπήσουν επειδή εμείς αγαπάμε.
Το ανθρώπινο μυαλό παίζει παράξενα παιχνίδια και πολύ εύκολα μπορεί να μπερδέψει τον έρωτα, τον πόθο με την αγάπη. Συναισθήματα με απίστευτη ένταση που κάνουν τον άνθρωπο να χρησιμοποιεί φράσεις όπως το «σ` αγαπώ».

Ο άνθρωπος πληγώνεται γιατί πολύ απλά όταν ενθουσιάζεται τα δίνει όλα, τυφλώνεται και δικαιολογεί συμπεριφορές και καταστάσεις. Γι` αυτό την επόμενη φορά που θα ξεστομίσουμε το «σ’ αγαπώ» ας το ζυγίσουμε καλά. Να μετράμε τις λέξεις μας.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.