16 Δεκ Λικέρ κρασί
Χαζεύοντας στα social media, έπεσα πάνω στις φωτογραφίες από το υπέροχα στολισμένο, χριστουγεννιάτικο σπίτι της θείας Λένας!!! Θυμήθηκα λοιπόν μια τέλεια συνταγή, γιορτινή, μυρωδάτη και πανεύκολη! Λικέρ κρασί! Ότι πρέπει για εμάς τις γυναίκες κυρίως, που μας αρέσουν τα λικέρ και ειδικά τις γιορτινές μέρες που θέλουμε ένα ελαφρύ ποτάκι το βράδυ. Σας δίνω πρώτα από όλα τα υλικά!
- 1 λίτρο κόκκινο κρασί (οποιοδήποτε και όχι απαραίτητα… πεπαλαιωμένο!)
- 700 γρ ζάχαρη (λευκή ή μαύρη)
- 2 κλωναράκια αρμπαρόριζα (κιούλι)
Η εκτέλεση; Πανεύκολη! Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρασί και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη. Δε θέλουμε να βράσει και να κοχλάσει το κρασί μας. Οπότε σβήνουμε το μάτι λίγο πριν αρχίσει να βράζει. Τοποθετούμε στην κατσαρόλα τα κλωναράκια αρμπαρόριζας (αφού τα έχουμε πλύνει και στεγνώσει προηγουμένως). Σκεπάζουνε την κατσαρόλα και αφήνουμε το λικέρ να κρυώσει εντελώς. Αφαιρούμε την αρμπαρόριζα και αδειάζουμε σε ένα όμορφο μπουκάλι χρησιμοποιώντας μικρό σουρωτήρι και χωνί.
Έτοιμο το λικέρ μας! Σερβίρουμε σε ποτήρι της αρεσκείας μας, κατά προτίμηση με πάγο! Καλή σας απόλαυση!
Sorry, the comment form is closed at this time.