Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Τι να κάνετε την Κυριακή για να είστε ξένοιαστες όλη την εβδομάδα

Τι να κάνετε την Κυριακή για να είστε ξένοιαστες όλη την εβδομάδα

Ο “τρόμος της Κυριακής”είναι ένα φαινόμενο που μαστίζει πολύ κόσμο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Μπορεί να έχετε άγχος για κάποιο μεγάλο project που πρέπει να γίνει μέσα στην εβδομάδα,για κάποιες συναντήσεις που θα πρέπει να κάνετε ή ορισμένες αποφάσεις που εκκρεμούν και θα χρειαστεί να πάρετε. Γι΄αυτό, το μόνο πράγμα για το οποίο δεν πρέπει να ανησυχείτε είναι το τι θα φορέσετε την κάθε ημέρα ή πώς θα οργανώσετε την προετοιμασία των γευμάτων σας.

Ο στόχος των σημερινών συμβουλών είναι να αισθάνεστε σίγουρες και συγκεντρωμένες καθ΄όλη την εβδομάδα και να μπορείτε να αφοσιωθείτε στη δουλειά και στις υποχρεώσεις σας ακόμη αποτελεσματικότερα, αφού δε θα αγχώνεστε μήπως κυκλοφορείτε με ασυνδύαστα ρούχα ή μήπως ξεφύγετε από το πρόγραμμα διατροφής σας και δεν θα ανησυχείτε για τα… χείλη σας που έχουν σκάσει και για το “πλήγμα” στην εικόνα σας.

 

1. Εμπνευστείτε

Κάθε Κυριακή, μελετήστε online ή έντυπα περιοδικά μόδας και ομορφιάς και διαλέξτε το στυλ των ρούχων που σας αρέσουν και θέλετε να φορέσετε την επόμενη εβδομάδα. Μερικές εβδομάδες μπορεί να έχετε τη διάθεση να ντύνεστε επίσημα κάθε μέρα και άλλες να επιλέξετε πιο σπορ ντύσιμο. Όποια και αν είναι η διάθεσή σας, καταλήξτε πριν καν ανοίξετε τη ντουλάπα σας για να βρείτε τι θα φοράτε όλη την εβδομάδα. Το να έχετε μια ιδέα από πριν, θα σας διευκολύνει να φτιάξετε συνδυασμούς ρούχων για όλη την εβδομάδα.

 

2. Βάλτε τα ρούχα σας στη σειρά 

Μόλις αποφασίσετε πώς θέλετε να ντυθείτε, μπορείτε πραγματικά να εστιάσετε στο σετάρισμα των ρούχων σας. Είναι καλό να κάνετε μια λίστα με τις «ιδέες για outfits» για να διευκολυνθείτε. Μετά ελέγχετε την ντουλάπα σας και διαλέγετε ότι σας κάνει να νιώθετε άνετα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, έτσι ώστε να το βάλετε σε περίοπτη θέση. Μπορεί να είναι πέντε φθινοπωρινά look ή μπορεί να είναι πέντε διαφορετικοί συνδυασμοί των αγαπημένων σας πουλόβερ και t-shirt με παντελόνια ή φούστες. Φτάνει να σας ενθουσιάζει η ιδέα ότι θα φορέσετε τα συγκεκριμένα ρούχα. Εάν τα ρούχα σας είναι κρεμασμένα και συγυρισμένα, τότε είναι εύκολο να τα βρείτε και να τα φορέσετε απευθείσας. Αν τα έχετε σε συρτάρια, μπορείτε να τοποθετήσετε σε ένα συγκεκριμένο συρτάρι, όσα θα χρησιμοποιήσετ για αυτή την εβδομάδα. Ή μπορείτε απλά να τα βάλετε σε διαφορετική πλευρά στη ντουλάπα όλα μαζί.

3. Ταξινομήστε τα προϊόντα ομορφιάς σας

Εδώ, θα σας πω τι έκανα εγώ. Εφόσον πολύ συχνά έκανα ή διόρθωνα το μακιγιάζ μου στο γραφείο μου, έπαιρνα ότι ήθελα για την εβδομάδα μου, αυτά που ήθελα να χρησιμοποιήσω δηλαδή, και τα έβαζα σε ένα από τα συρτάρια μου. Τις Κυριακές έβλεπα ξανά τις επιλογές μου και αποφάσιζα ποια προϊόντα θέλω να συνεχίσω να χρησιμοποιώ και ποια μπορώ να βάλω πίσω στο ντουλάπι μου. Η αλήθεια είναι ότι έχω αρκετά προϊόντα και μου αρέσει να τα χρησιμοποιώ όλα! Ακόμη κι όταν δουλεύω από το σπίτι, αλλάζω ότι έχω σε πρώτη ζήτηση μέσα στο κουτί του μακιγιάζ, ώστε να τα χρησιμοποιώ όλα εκ περιτροπής. Πόσο βολικό είναι οι αποχρώσεις να είναι οι σωστές ανάλογα με τα ρούχα που σκοπεύετε να φορέσετε! Αυτή είναι. επίσης, μια καλή στιγμή για να ξεκαθαρήσετε κάποια προϊόντα που τέλειωσαν, έληξαν ή βαρεθήκατε και δε θέλετε πια.

4. Κάντε απολέπιση

Τώρα που είστε έτοιμες για την εβδομάδα, ήρθε η ώρα να περιποιηθείτε τον εαυτό σας. Αφού κάνετε διπλό καθαρισμό, κάντε ένα peeling. Υπάρχουν προϊόντα για κάθε τύπο δέρματος, ακόμη και αν έχετε πραγματικά ευαίσθητο δέρμα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ένα προϊόν που περιέχει ενυδατικά συστατικά και που θα εξισορροπήσει το δέρμα σας κατά την απολέπιση, όπως υαλουρονικό οξύ, γλυκερίνη, αλόη και άλλα φυσικά έλαια. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε προϊόντα που παρασκευάζονται για πιο ευαίσθητους τύπους δέρματος, όπως αυτά που περιέχουν μανδελικό ή σαλικυλικό οξύ, καθώς αυτά είναι πιο ήπια. Δημιουργήστε ένα ολόκληρο “τελετουργικό της Κυριακής” το οποίο θα ακολουθείτε και θα περιλαμβάνει μια ειδική ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας! 

5. Επικεντρωθείτε στην ενυδάτωση

Εάν έχετε κάνει περιποίηση προσώπου σε κάποιο ινστιτούτο αισθητικής, θα γνωρίζετε ότι συνήθως προς το τέλος αφιερώνεται λίγος χρόνος σε μια ενυδατική μάσκα. Σκεφτείτε το με τον ίδιο τρόπο. Έχετε κάνει την απολέπισή σας. Άρα τώρα, θέλετε να ενυδατώσετε και να μαλακώσετε το δέρμα σας. Επιλέξτε το κατάλληλο προϊόν για το δέρμα σας και μην παραλείπετε την ενυδάτωση ποτέ. είναι εξίσου σημαντική με τον καλό καθαρισμό του προσώπου.

6. Μη δοκιμάζετε νέα προϊόντα

Είναι συναρπαστικό να έχετε μια ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας την Κυριακή. Εφαρμόστε το και θα με θυμηθείτε! Όμως είναι καλύτερα να αποφύγετε τη χρήση προϊόντων που δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ πριν ή δεν γνωρίζετε εάν θα επηρεάσουν με οποιοδήποτε τρόπο αρνητικά το δέρμα σας. Το χειρότερο συναίσθημα είναι να ξυπνήσετε τη Δευτέρα το πρωί με μια αλλεργική αντίδραση από ένα νέο προϊόν που σας είχε ενθουσίασει τόσο πολύ. Μείνετε με τα βασικά, γνωστά και δοκιμασμένα, μέχρι να βρείτε τι ταιριάζει στην επιδερμίδα σας. 

(Συμβουλή: Πάντα δοκιμάζω νέα προϊόντα μια συγκεκριμένη νύχτα κάθε εβδομάδα, όταν ξέρω ότι αν ξυπνήσω την επόμενη μέρα με ένα “breakout”, δεν έχω να πάω πουθενά!)

7. Καθαρίστε επιμελώς τα δόντια σας

Πότε ήταν η τελευταία φορά που χρησιμοποιήσατε, εκτός από την οδοντόβουρτσα, και το οδοντικό νήμα και το στοματικό σας διάλυμα; Πάρτε μια κλεψύδρα δύο λεπτών για να βουρτσίζετε τα δόντια σας. Πιάστε την ηλεκτρική οδοντόβουρτσα και την οδοντόκρεμα της επιλογής σας και επιμείνετε για δύο λεπτά. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το νήμα σας, φροντίζοντας να φτάσετε ακόμη και στους γομφίους σας και να απομακρύνετε όλη την πλάκα. Κάντε στο τέλος μια στοματική έκπλυση και τα δόντια σας θα φαίνονται λαμπερά και “ολοκαίνουργια”.

8. Κάντε μασάζ προσώπου

Το μασάζ προσώπου είναι σίγουρα μια στιγμή αυτο-φροντίδας που προσφέρει χαλάρωση και κάνει το δέρμα να φαίνεται καλύτερο. Να δείχνει αναζωογονημένο και λαμπερό. Με τον τρόπο αυτό τα προϊόντα περιποίησης διεισδύουν καλύτερα.  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας, ένα ρολό από νεφρίτη, ένα gua sha ή το αγαπημένο μου: παγοκύστες.

9. Κάντε hairstyling 

Τα καλύτερα πρωινά είναι εκείνα που ξυπνάς και τα μαλλιά σου είναι ήδη χτενισμένα και περιποιημένα. Όταν το μόνο που απαιτείται είναι ένα απλό άγγιγμα, μια ελαφριά επιδιόρθωση. Κάντε τα μαλλιά σας πριν κοιμηθείτε. Με τα σωστά προϊόντα, θα νιώσετε σαν να φύγατε μόλις από το κομμωτήριο. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε λίγο dry shampoo πριν κοιμηθείτε, ώστε να απορροφήσει τη λιπαρότητα κατά τη διάρκεια νύχτας. Έτσι θα έχετε ακόμη λιγότερα για να ανησυχείτε το πρωί. 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.