Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ – MEETING WITH A DENTIST

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ – MEETING WITH A DENTIST

1) Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς

Ονομάζομαι ΦέτιαΓιακούμπιβ. Είμαι οδοντίατρος- προσθετολόγος. Γεννήθηκα στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας και μεγάλωσα στην Λευκωσία. Σπούδασα και δούλεψα στην Μόσχα για περίοδο 8 ετών. Επέστρεψα στην Κύπρο το 2012. Από το 2015, είμαι ο ιδιοκτήτης της οδοντιατρικής κλινικής YAKUBIV dental clinic που βρίσκεται στη Λευκωσία (www.yakubivdental.com).

2) Ποσό σημαντικό πιστεύετε ότι είναι ένα όμορφο χαμόγελο για την αυτοπεποίθηση μιας γυναίκας;

Όλοι γνωρίζουμε τον αντίκτυπο που έχει ένα ωραίο χαμόγελο στην αυτοπεποίθηση ενός ανθρώπου. Επίσης είναι γνωστό πως ένα ωραίο χαμόγελο έχει αντίκτυπο στον τρόπο που μας αντιμετωπίζουν οι άλλοι άνθρωποι! Είναι σημάδι υγείας, ευημερίας και ομορφιάς, με θετικές επιπτώσεις τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική ζωή κάποιου ανθρώπου. Επίσης το χαμόγελο είναι και ο καθρέφτης της ψυχής! Ποιος δεν θέλει να είναι όμορφος λοιπόν;

3) Ποια είναι η γνώμη σας για τη λεύκανση των δοντιών;

Η λεύκανση των δοντιών είναι μια ΜΗ επεμβατική διαδικασία, και σίγουρα ΔΕΝ καταστρέφει το σμάλτο το δοντιών (εφόσον γίνεται υπό την επίβλεψη του οδοντίατρου). Άρα η γνώμη μου για την λεύκανση είναι μόνο θετική, εφόσον γίνεται από τον οδοντίατρο. Με την λεύκανση ο ασθενής μπορεί να ανακτήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα (90 λεπτά) ολοκληρωτικά ή εν μέρη τη χαμένη λεύκανση των δοντιών του.

Η διαδικασία είναι απλή και σχετικά ανώδυνη, διαρκεί περίπου 90 λεπτά και έχει άμεσο αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμά της διαφέρει σε κάθε ασθενή, και εξαρτάται περισσότερο από το αρχικό χρώμα, και την ποιότητα της αδαμαντίνης. Επίσης και η διάρκεια του αποτελέσματος διαφέρει σε κάθε ασθενή και συνήθως εξαρτάται από τις καθημερινές του συνήθειες(π.χ. κάπνισμα, καφές κτλ). Είναι καλό οι ασθενείς να γνωρίζουν πως σφραγίσματα, όψεις και στεφάνες πορσελάνης ΔΕΝ αλλάζουν χρώμα κατά την λεύκανση και για το λόγο αυτό πρέπει να είναι προετοιμασμένοι πως μπορεί να χρειαστεί η αντικατάστασή τους ειδικά εάν αφορούν μπροστινά δόντια. Τέλος, η λεύκανση δεν ενδείκνυται σε άτομα κάτω των 18 χρονών, σε εγκύους ή θηλάζουσες γυναίκες.

4) Ποιες άλλες επιλογές υπάρχουν για να αποκτήσουμε όμορφο χαμόγελο;

Με τη λεύκανση, επιτυγχάνουμε την αλλαγή του χρώματος των δοντιών. Εάν όμως ο ασθενής θέλει να αλλάξει το σχήμα και τη θέση των δοντιών τότε συνήθως το πλάνο θεραπείας περιλαμβάνει προσθετική αποκατάσταση με όψεις πορσελάνης (veneers) ή στεφάνων (crowns) πορσελάνης και ζιρκονίου. Τα γνωστά smile make overs. Σε κάποιες περιπτώσεις το πλάνο θεραπείας πολύ πιθανόν να περιλαμβάνει ορθοδοντική θεραπεία πριν από την αισθητική αποκατάσταση των δοντιών, ή τοποθέτηση οδοντικών εμφυτεύματα.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να βελτιωθεί ένα χαμόγελο, δεν υπάρχει όμως κάποιο σταθερό πρωτόκολλο αφού κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Απλά είναι καλό να αναφερθεί πως οι μεθόδοι της σύγχρονης οδοντιατρικής είναι ελάχιστα επεμβατικοί, ανώδυνοι και οι πλείστες θεραπείες συνήθως διεκπεραιώνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το τρόχισμα των δοντιών (όπου απαιτείται) δεν υπερβαίνει συνήθως τα 0,5mm ενώ οι θεραπείες γίνονται πάντα με τοπική αναισθησία.

5) Πόσος χρόνος απαιτείται γι’ αυτό;

Ο χρόνος διεκπεραίωσης εξαρτάται πάντα από το πλάνο θεραπείας και το μέγεθος της αποκατάστασης που πρέπει να γίνει. Θα έλεγα από 1 ώρα μέχρι κάποιες βδομάδες ή μήνες (ειδικά για θεραπείες που περιλαμβάνουν τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων ή ορθοδοντική). Προσωπικά εδώ και χρόνια χρησιμοποιώ αποκλειστικά την ψηφιακή τεχνολογία (ρομποτική) η οποία με βοηθά να μειώνω τους χρόνους θεραπείας. Για παράδειγμα για την κατασκευή μιας ολοκεραμικής στεφάνης (crown) χρειάζομαι μόνο 1 ώρα και 1 μόνο ραντεβού. Το ίδιο συμβαίνει και με τις πιο μεγάλες δουλείες αφού και ο οδοντοτεχνικός μου χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία. Πλέον αποκαταστάσεις που παλαιότερα απαιτούσαν αναμονή βδομάδων για την ολοκλήρωσή τους μπορούν να γίνουν σε διάστημα μερικών ημερών! Αυτή είναι και η «μαγεία» της σύγχρονης οδοντιατρικής !!

6) Μπορείτε να μας δώσετε ορισμένες απλές συμβουλές για να έχουμε υγιή δόντια

Το Α και το Ω είναι το καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών, τουλάχιστο πρωί και βράδυ, το οποίο πρέπει να συνοδεύεται από στοματικό διάλυμα και οδοντικό νήμα, βουρτσάκια για μεσοδόντια διαστήματα ή dentalirrigator. Η επιλογή προϊόντων στοματικής υγιεινής πρέπει να γίνεται κατόπιν συμβουλής του οδοντίατρου. Δεν υπάρχει ένα κοινό προϊόν για όλες τις περιπτώσεις και όλες τις ηλικίες! Κάθε άτομο της οικογένειας έχει διαφορετικές στοματικές ανάγκες, άρα και τα προϊόντα που χρησιμοποιεί πρέπει να είναι διαφορετικά!

Η σωστή διατροφή (αποφεύγουμε τροφές πλούσιες σε ζάχαρη, άμυλο κτλ.) είναι απαραίτητη για την καλή στοματική υγεία.Τέλος, οι τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο κάθε 4-6 μήνες για έλεγχο και καθαρισμό δοντιών είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ !
Η δουλεία μας σαν οδοντίατροι πρέπει να βασίζεται στην προφύλαξη παθήσεων των δοντιών και των ούλων, και όχι στη θεραπεία τους. Όπως όλοι γνωρίζουμε (αλλά δυστυχώς δεν το εφαρμόζουμε) η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.