02 Ιούν ΣΑΛΑΤΑ NIÇOISE
Αυτή η σαλάτα είναι εμπνευσμένη από το κλασικό Niçoise το οποίο προέρχεται από τη γαλλική πόλη της Νίκαιας. Πολύ καλοκαιρινή, όμορφη και γεμάτη γεύση. Πολύ ωραία ιδέα για ένα καλοκαιρινό βραδινό δείπνο, σε συνδυασμό φυσικά με ένα παγωμένο λευκό ξηρό κρασί Chablis και μια καλή παρέα!
Για το Λαδόξιδο:
* 5 κ.σ. ελαιόλαδο
* 2 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
* 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
* 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
* 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
* 1 πρέζα εστραγκόν
* 10 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
* αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για περισσότερη γεύση
* ½ χυμό λεμονιού
Για τη Σαλάτα:
- 2 κονσέρβες τόνου σε ελαιόλαδο
- 15 φιλέτα γαύρου (αντζούγιες)
- 200γρ. πράσινα φασόλια
- 5 αυγά μαγειρεμένα καλά, αποφλοιωμένα και κομμένα στα τέσσερα
- 1/2 φλιτζάνι μαύρες ελιές κομμένες
- 15 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- ½ χυμό λεμονιού
- Διάφορα φύλλα σαλάτας
- ½ φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Αλάτι και μαύρο πιπέρι
ΒΗΜΑΤΑ
Προετοιμασία πράσινων φασολιών
Σε μια κατσαρόλα βράστε καλά αλατισμένο νερό. Προσθέστε τα φασόλια και μαγειρέψτε 3-5 λεπτά, στραγγίστε τα και αμέσως βάλτε τα σε παγωμένο νερό για να κρυώσουν, έτσι θα παραμείνουν τραγανά και τρυφερά έχοντας ένα φωτεινό πράσινο χρώμα. Αφήστε τα να κρυώσουν. Στη συνέχεια ζεστάνετε σε ένα τηγάνι 1 κουταλιά ελαιόλαδο και προσθέστε τα πράσινα φασόλια και το σκόρδο και μαγειρέψτε για 3 λεπτά. Αφαιρέστε και τοποθετήστε τα σε ξεχωριστό μέρος, περιχύνουμε το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό
Προετοιμασία λαδόξιδου
Ανακατέψτε το ξίδι, το κρεμμύδι, τη μουστάρδα, το εστραγκόν, το ελαιόλαδο αργά για να πάρετε τη γαλακτώδη σύσταση, προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Τέλος, ανακατέψετε τα φύλλα σαλάτας με το 1/3 του λαδόξιδου και τοποθετήστε τα στο κάτω μέρος της πιατέλας,βάλτε τον τόνο και μετά τα πράσινα φασόλια. Προσθέστε ακόμα 1/3 λαδόξιδο και ανακατέψτε καλά. Από πάνω προσθέστε τα φιλέτα γαύρου, τοποθετώντας τα ελκυστικά στην κορυφή, με τα κομμάτια των αυγών και τις ντομάτες. Περιχύστε το υπόλοιπο λαδόξιδο και να την! ‘Ετοιμη!!
Sorry, the comment form is closed at this time.