Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΧΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΧΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ

Γρήγορο πιάτο, με πικάντικη και ενδιαφέρουσα γεύσή.

ΥΛΙΚΑ:

  • Τρυφερά φύλλα σπανακιού
  • 250γρ. μπλε τυρί, θρυμματισμένο. Λατρεύω την κρεμώδη και έντονη γεύση του κλασσικού Donablu (δανέζικο μπλε τυρί)
  • 3-4 ώριμα αχλάδια, χρησιμοποίησα το είδος conference. Τα αχλάδια θα πρέπει να είναι αποφλοιωμένα, καθαρισμένο το εσωτερικό τους και κομμένα στα τέσσερα.
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές ξύδι από λευκό κρασί
  • 1/2 κουταλάκι μουστάρδα Dijon
  • 20γρ. βουτύρο αλατισμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
  • 150γρ. από τους αγαπημένους σας ξηρούς καρπούς, ψημένα (γι’αυτή τη σαλάτα θέλω να πειραματιστώ, τα αγαπημένα μου είναι τα χαλεπιανά)
  • αλάτι και πιπέρι

ΒΗΜΑΤΑ:

Σάλτσα:

Ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη μουστάρδα Dijon, και προσθέστε όσο αλάτι και μαύρο πιπέρι θέλετε ανάλογα με τη γεύση που σας αρέσει.

Καραμελωμένα Αχλάδια:

Σε αντικολλητικό τηγάνι, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.

Προσθέστε τα αχλάδια και τη ζάχαρη, τσιγαρήστε και ανακατέψτε 6 έως 8 λεπτά ή

μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.

Τέλος, σε ένα μπολ σαλάτας, ανακατέψτε το σπανάκι με τη μισή σάλτσα.

Μεταφέρετε το σε μια μεγάλη πιατέλα. Τοποθετήστε όμορφα τα αχλάδια, το τυρί και τους ξηρούς καρπούς πάνω από τα πράσινα φύλλα. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.

Σερβίρετε αμέσως. Όχι. Φάτε αμέσως!!!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.