29 Μάι Μια δροσιστική σαλάτα με καρπούζι και φέτα
Αν ζεσταίνεστε πολύ ή δεν έχετε όρεξη για βαριά και συνηθισμένα φαγητά, μια δροσιστική σαλάτα με καρπούζι και φέτα μπορεί να αποτελέσει ακόμη και πλήρες μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα. Δεν της λείπει τίποτα από τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, ενώ δε βαραίνει το στομάχι. Επίσης, επιλέγοντας φέτα με λίγα λιπαρά και περιορίζοντας το ελαιόλαδο, μπορεί να είναι κάλλιστα μια διαιτική κι όχι αμαρτωλή σαλάτα.
Συστατικά
- 500 γρ. καρπούζι
- 1 πιπεριά τσίλι
- 1/4 ματσάκι κόλιανδρο
- ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
- χυμό λάιμ, από 1/2 λάιμ
- 1 κ.σ. σουσάμι, μαύρο
- 1 πρέζα ανθό αλατιού
- 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο, με ρόδι
- 100 γρ. ρόκα
- 1 κ.σ. μαϊντανό
- 200 γρ. φέτα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Κόβουμε τις άκρες από το καρπούζι. Με ένα μαχαίρι κόβουμε περιμετρικά τις φλούδες και στη συνέχεια το κόβουμε εγκάρσια στη μέση.
- Συνολικά θέλουμε 500 γρ. από τη σάρκα του καρπουζιού.
- Κόβουμε το καρπούζι σε κύβους 2 εκ. και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, τον κόλιανδρο ψιλοκομμένο, το ξύσμα και τον χυμό από το λάιμ, 1 κ.γ. από το μαύρο σουσάμι, τον ανθό αλατιού, 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, 3 κ.σ. από την κρέμα βαλσάμικο και ανακατεύουμε ανακινώντας το μπολ για να μην λιώσει το καρπούζι.
- Σε ένα πιάτο σερβιρίσματος απλώνουμε τη ρόκα, προσθέτουμε τα υλικά από το μπολ, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τη φέτα κομμένη σε κυβάκια, ελαιόλαδο, το υπόλοιπο σουσάμι, 1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο και σερβίρουμε.
Μπορείτε να δείτε το βίντεο, όπου ο Άκης Πετρετζίκης παρασκευάζει τη σαλάτα. Καλή σας όρεξη!
Πηγή: akispetretzikis.com
Sorry, the comment form is closed at this time.