29 Δεκ Τι θα ετοιμάσετε για το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν;
Κατσαρόλες, τηγάνια, γάστρες και ταψιά θα πάρουν πάλι φωτιά! Τι θα μαγειρέψετε για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν;
Προσωπικά, επέλεξα εύκολα σχετικά φαγητά καθώς θα έχω πολύ περιορισμένο χρόνο προετοιμασίας, όπως πολλές από εσάς! Με καλή οργάνωση όμως, θα τα κατάφερω μια χαρά!
Λοιπόν, αρχικά θα ετοιμάσω μια πιατέλα με τυριά, αποξηραμένα σύκα, χουρμάδες και κρακεράκια καθώς και το πανέμορφο χριστουγεννιάτικο δεντράκι από ζύμη πίτσας και philadelfia που σας είχα δείξει πριν λίγες μέρες. Έτσι θα υποδεχτώ τους καλεσμένους μου, προσφέροντας ένα ποτήρι κρασί.
Για ορεκτικό θα ετοιμάσω ζεστή, μυρωδάτη καροτόσουπα με κρουτόν και ψιλοκομένο μαιντανό καθώς και ραβιόλια με γέμιση ντομάτας και μοτσαρέλας.
Τα κυρίως πιάτα μου θα είναι μοσχαράκι με λαχανικά (πιπεριές, κρεμμύδι, ντομάτα κομμένα σε ροδέλες) στη γάστρα, το οποίο θα συνοδεύσω με ριζότο και ρολό κοτόπουλο στο φούρνο με πατατούλες και δαμάσκηνα.
Φυσικά θα κάνω σαλάτα με ντοματίνια, μοτσαρελίνια, balsamico και pesto και σαλάτα λάχανο-καρότο με καρύδια, σύκα ξηρά και ρόδι.
Θα κλείσουμε το δείπνο με λαχταριστό brownies με σπιτικό παγωτό μπανάνα και δροσερό γλυκό με ζελέ λεμόνι. Καφεδάκι, λικέρ μαστίχα, λικέρ κρασιού ή limoncelo. Εννοείται ότι ετοίμασα ήδη τη βασιλόπιτα. Ένα κέικ με ζάχαρη καρύδας και άρωμα περγαμόντο!
Συνταγούλες; Σας τις χρωστάω! Απλές και εύκολες. Θα τις φτιάξουμε και μαζί κάποια στιγμή!
Σας αγαπώ! Καλή και…νόστιμη χρονιά! Να περάσετε όμορφα!
Sorry, the comment form is closed at this time.