Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Οι κορυφογραμμές των ονείρων

Οι κορυφογραμμές των ονείρων

 

Πόσα λόγια κρύβονται σε μια σιωπή. Πόσες σκέψεις σε μια παύση. Πόσα συναισθήματα εγκλωβισμένα, άφησαν την τελευταία τους πνοή όταν ελευθερώθηκαν μα καταπονημένα πια έσβησαν στα χέρια όπου αφέθηκαν. Πόσο ουρανό έκρυβαν τα μάτια κάποιων ανθρώπων πριν τα κατεβάσουν και μέσα τους καθρεφτιστεί μονάχα χώμα. Και πόση ψυχή στο πρόσωπό τους πριν σμιλευτεί βουβό και ανέκφραστο χωρίς κανένα λουλούδι να ανθίζει ανάμεσα στα χείλη τους.

Πόσοι αναστεναγμοί εξανεμίστηκαν πριν γίνουν «αχ» πίσω από κλειστά παντζούρια ένα μεσημέρι κάποιου καλοκαιριού. Και πόσα παράπονα κρύφτηκαν πίσω από πικρά, μικρά χαμόγελα.

Πόσες ματιές δεν διασταυρώθηκαν ποτέ από φόβο ενώ άλλαξαν απότομα κατεύθυνση. Και πόσα χέρια έμειναν απλωμένα να καρτερούν μιαν αγκαλιά που έχασε τον δρόμο της και ποτέ δεν ήρθε. Πόσα κορμιά ζάρωσαν προσπαθώντας να βρουν μια σκιά στην έρημό τους. Και πόσα ακόμα γκρεμοτσακίστηκαν προσπαθώντας να ισορροπήσουν στις κορυφογραμμές των ονείρων τους.

Πόσα δάκρυα αφέθηκαν και κύλησαν όταν διαπιστώθηκε ότι κανείς δεν έβλεπε. Και πόσα βράδια φιλοξένησαν ανάμεσα σε προσευχές και κατάρες χιλιάδες «γιατί». Πόσες να είναι άραγε οι φορές που προσπαθήσαμε να ζήσουμε αλλά μας απέρριψε, χλεύαζοντάς μας η ζωή και έτσι πισοπατήσαμε κρατώντας σφιχτά στα χέρια έναν σβησμένο ήλιο, μιαν ελπίδα και ένα όνειρο.

Κανείς δεν μου απάντησε ποτέ.

Εύα Κοτσίκου

 

 

 

Είμαι η Εύα και ζω στον δικό μου ονειρόκοσμο ο οποίος αποτελείται από χαρτιά, μολύβια και λέξεις. Μεγαλωμένη στην πιο μποέμ συνοικία της Αθήνας, τα Πετράλωνα, δεν θα μπορούσα παρά να είμαι λάτρης του Κέντρου. Αγαπώ να βολτάρω στα Αθηναϊκά στενά, τους καλλιτέχνες και την ποίηση του δρόμου, την ποίηση γενικότερα, τη σοκολάτα και τα χαμόγελα στα χείλη των ανθρώπων.
Δηλώνω αιώνιο παιδί και πιστεύω ότι η ευγένεια, η θετικότητα και η καλοσύνη μπορούν να μαλακώσουν και την πιο σκληρή καρδιά. Γελάω δυνατά και συγκινούμαι εύκολα. Γράφω παντού, όπου βρω, ακόμα και σε χαρτάκια για τσιγάρα και ας μην καπνίζω. Μπορώ να εμπνευστώ ακόμα και από έναν κόκκο άμμου. Λατρεύω τα τραγούδια και τα ταξίδια, ειδικά αυτά που κάνω πάνω σε χάρτινα καράβια… Είμαι η Εύα και στόχος μου είναι να σας πάρω μαζί μου στα ταξίδια αυτά…

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.