Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΟΧΙ

ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΟΧΙ

Πόσοι από εμάς καταπιεστήκαμε πολλές φορές να απαντήσουμε θετικά σε μια ερώτηση που η αλήθεια είναι ότι θέλαμε να αρνηθούμε; Που ίσως είτε από φόβο, είτε από ντροπή, είτε από δειλία δεν μπορέσαμε να εκφράσουμε.

Να θέτεις εσύ τα όρια σου σαν άνθρωπος, σαν χαρακτήρας, να μάθεις να διεκδικείς το δίκιο σου, να μάθεις να εκφράζεις τη γνώμη σου, χωρίς εντάσεις, θυμό, λογομαχία, τσακωμό.

Να μάθεις να λες ΟΧΙ. Ναι να μάθεις. Για να προστατεύσεις τον εαυτό σου, την αξιοπρέπειά σου, τον εγωισμό σου. Να έχεις τη δική σου γνώμη, τη δική σου προσωπικότητα, και να μη γίνεσαι έρμαιο των άλλων. Να μάθεις να σε αγαπάς και να σε προστατεύεις.

Δεν χρειάζεται να είσαι αρεστός σε όλους. Δεν χρειάζεται να σε αγαπούν όλοι, δεν χρειάζεται να συγκρίνεις τον εαυτό σου με κάποιον πιο αγαπητό από εσένα. Αν οι φίλοι σου δε σου συμπεριφέρονται σωστά εσύ και μόνο εσύ φταις. Να μάθεις να θέτεις τα όριά σου. Και να θυμάσαι…οι άλλοι σου φέρονται ακριβώς με τον τρόπο που τους επιτρέπεις να σου φερθούν.

Μπορείς να διαφωνήσεις με κάποιον χωρίς να γίνεσαι αντιπαθητικός ή αγενής. Χωρίς να τσακωθείς ή να έρθεις σε δύσκολη θέση.Το να λέμε πάντα ναι δείχνει αδυναμία χαρακτήρα. Γιατί να φοβόμαστε να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας; Γιατί να μην υποστηρίξουμε τη γνώμη μας; Ναμάθεις ν᾽ απαιτείς να σε σέβονται και να σε υπολογίζουν. Να έχεις αυτοεκτίμηση.

Να μάθεις  ότι το να λες πάντα ΝΑΙ δε σε κάνει πιο αγαπητό, πιο φιλικό και πιο αρεστό. Να μάθεις να μην είσαι αδύναμος. Πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου και δείξε σε όλους ποιος είσαι!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.