Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

  1. Το καλοκαίρι πρέπει να τρώω λιγότερο.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Το καλοκαίρι οι υψηλές θερμοκρασίες, όπως αυτές του φετινού καλοκαιριού, είναι σίγουρο πως επηρεάζουν την πρόσληψη του φαγητού μας. Το σώμα μας προσπαθεί να ανταπεξέλθει στη ζέστη μέσω της αποβολής του νερού (ιδρώτα). Με την κατανάλωση τροφής οι διαδικασίες της πέψης και του μεταβολισμού της τροφής έχουν σαν αποτέλεσμα να αυξάνεται η θερμοκρασία του σώματος. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να καταναλώνουμε μεγάλο όγκο τροφής ειδικά κατά τις μεσημεριανές ώρες, ακόμα και αν είναι έντονο το αίσθημα της όρεξης, αν και συνήθως η ζέστη μειώνει την όρεξη μας, και έτσι αναζητούμε πιο ελαφριές και δροσερές τροφές.

  1. Μπορώ να καταναλώνω άφοβα αλκοόλ το καλοκαίρι.

ΜΥΘΟΣ: Γνωρίζουμε πως η μεγάλη ποσότητα αλκοόλ προκαλεί αφυδάτωση. Έτσι είτε πίνουμε απλό ποτό, είτε κοκτέιλ με κάποιο αλκοολούχο ποτό και χυμούς, αυτά θα συμβάλουν στη μεγαλύτερη αποβολή υγρών από το σώμα μας, πέρα από τη θερμιδική τους απόδοση. Όσο αφορά το τελευταίο, σα χαρακτηριστικό παράδειγμα να αναφέρουμε ότι ένα κοκτέιλ με χυμό ζάχαρη και αλκοόλ ξεκινάει από 400 θερμίδες!

  1. Η μπύρα είναι μια καλή επιλογή για τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού.

ΜΥΘΟΣ: Για πολλούς από εμάς η μπύρα είναι η πιο συχνή επιλογή αλκοόλης για το καλοκαίρι. Και ναι μεν ένα ποτήρι δροσερή μπύρα μπορεί να φαντάζει ιδανική επιλογή, παρόλα αυτά, και όπως είπαμε και στην προηγούμενη παράγραφο μας κάνει να ιδρώνουμε περισσότερο και άρα δυσκολεύει μια κατάσταση παρά να τη βελτιώνει. Ο οργανισμός μας θέλει έντονη ενυδάτωση και έτσι πριν πιούμε το πρώτο ποτήρι μπύρα μετά τη θάλασσα, καλό είναι να πιούμε 1-2 ποτήρια νερό. Το νερό πρέπει πάντα να αποτελεί την πρώτη επιλογή, αλλά μια σειρά άλλων υγρών μπορεί να συνεισφέρει στην πρόσληψη νερού, όπως οι χυμοί, το γάλα, η σόδα, το τσάι, ο καφές, τα αναψυκτικά, καθώς και τα φρούτα και τα λαχανικά. Σε αντίθεση τα οινοπνευματώδη ποτά οδηγούν σε αφυδάτωση, ενώ νομίζουμε ότι μας ξεδιψούν.

  1. Το αλάτι στα φαγητά μου πρέπει να είναι μειωμένο το καλοκαίρι.

ΜΥΘΟΣ: Αν και οι γενικές συστάσεις μιλούν για περιορισμό της κατανάλωσης αλατιού, το καλοκαίρι συνίσταται να καταναλώνουμε τα φαγητά ελαφρώς αλατισμένα, επειδή το αλάτι, συμβάλει στην κατακράτηση υγρών, και άρα στον περιορισμό της απώλειας υγρών. Έτσι, το καλοκαίρι μπορούμε να καταναλώσουμε τα γεύματά μας ελαφρά αλατισμένα, πάντα βέβαια με τις διατροφικές οδηγίες που επιτρέπουν κατανάλωση 6 γρ. αλατιού καθημερινά, δηλαδή ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού! Όσο αφορά τα άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση αυτό το όριο πέφτει στο μισό, συνεπώς ακόμα και σε αυξημένες θερμοκρασίες του καλοκαιριού τα άτομα αυτά δεν μπορούν αν το υπερκαταναλώσουν, εξαιτίας των σοβαρών τους προβλημάτων υγείας.

  1. Είναι αλήθεια πώς τα καλοκαιρινά φρούτα παχαίνουν περισσότερο;

ΜΥΘΟΣ: Τα καλοκαιρινά φρούτα αρέσουν περισσότερο σε όλους μας, αφού είναι πιο γλυκά, αλλά σημασία έχει η ποσότητα που καταναλώνουμε. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι όλα τα φρούτα έχουν 15 γρ. σακχάρων ανά ισοδύναμο που αυτό είναι 1 μήλο ή αχλάδι ή νεκταρίνι, ή 12 ρόγες σταφύλι, 2 βερίκοκα, ένα ροδάκινο ή 8-10 κεράσια.

http://www.mydietspot.com/mithoi-alitheies-summer/

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.