Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

ΜΑΥΡΙΣΜΑ… ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΣΠΟΡ

ΜΑΥΡΙΣΜΑ… ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΣΠΟΡ

Ποιο είναι το εθνικό μας καλοκαιρινό σπορ; Το μαύρισμα φυσικά. Είτε φυσικό είτε τεχνητό, πάντως σίγουρα είναι το μαύρισμα.

Είμαστε ευλογημένος τόπος, αφού έχουμε καλοκαίρι σχεδόν 7 μήνες το χρόνο. Έτσι, πολύ νωρίς κάθε χρόνο αρχίζουμε τα καλοκαιρινά μας μπανάκια, κάπου γύρω στο Μάιο. Ακόμα και εγώ που δηλώνω λάτρης του χειμώνα, έχω ήδη πάει παραλία, αφού ο ζεστός καιρός δεν μας αφήνει και πολλές επιλογές.

Η αλήθεια είναι, ότι πολλές από εμάς, το καλοκαίρι λατρεύουμε το μαυρισμένο, χρυσαφένιο, λαμπερό δέρμα, που για να το αποκτήσουμε, ειδικά οι πιο ανοικτόχρωμες, καθόμαστε άπειρες ώρες κάτω από τον ήλιο, μέχρι να τσουρουφλιστούμε… από σήμερα σας το απαγορεύω ρητά. Να μάθετε να φροντίζετε το δέρμα σας για να μη σας προδώσει αργότερα, ειδικά οι πιο νεαρές σε ηλικία.

Μια καλή λύση λοιπόν, λίγο πριν βγούμε στη παραλία και αφού θέλουμε να έχουμε ένα σοκολατί χρώμα, δεν είναι από την πρώτη μέρα να κάνουμε ηλιοθεραπεία μέχρι τελικής πτώσεως, αλλά να προνοήσουμε να αποκτήσουμε ένα τσίκ μαυρίσματος με τεχνητό τρόπο. Ποιο;  Solarium, κρέμα ή spray μαυρίσματος. Και εδώ, για να μην παρεξηγηθώ, τονίζω πως, οτιδήποτε γίνεται με υπερβολή είναι λάθος. Είτε λέγεται ηλιοθεραπεία, είτε solarium είτε προϊόν μαυρίσματος.

Προσωπικά, περιποιούμαι και φροντίζω το δέρμα μου. Και θεωρώ ότι η υπερβολική έκθεση στον ήλιο και στο solarium, είναι απαγορευτική. Ακόμα και τις μέρες που κάνω ηλιοθεραπεία, το κάνω πάντα με μέτρο και τις επιτρεπόμενες από τους ειδικούς ώρες. Επίσης ποτέ μου δεν βάζω το πρόσωπο μου στον ήλιο. Και επειδή πολύ συχνά με ρωτάτε πώς φροντίζω το δέρμα μου το καλοκαίρι και πώς το προετοιμάζω για την παραλία, θα μοιραστώ μαζί σας το μικρό μου μυστικό.

Λίγο πριν βγω για πρώτη φορά στην παραλία λοιπόν, επιλέγω να κάνω καλή απολέπιση, ειδικά στις σκληρές περιοχές όπως οι αγκώνες, οι φτέρνες και τα γόνατα. Για να μην παρουσιαστώ όπως καμιά μας δεν θέλει να παρουσιάζεται, δηλαδή κάτασπρη, βρήκα έξυπνη και βολική λύση τις κρέμες ή spray μαυρίσματος. Μετά την απολέπιση,  κατά προτίμηση μια μέρα πριν να χρησιμοποιήσω την κρέμα ή το spray, απλώνω μια καλή ενυδατική κρέμα. Την επομένη, αφού το δέρμα μου είναι πλέον λείο και καθαρό, απλώνω ομοιόμορφα την κρέμα μαυρίσματος. Προσοχή όμως όσες θα διαλέξετε την κρέμα. Απλώνετε μια λεπτή στρώση με κυκλικές κινήσεις και ομοιόμορφα για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλιώς θα καταλήξετε με λεκέδες και δυσχρωμίες. Για τις λιγότερο ικανές, προτιμήστε το spray, είναι σαφώς πιο εύκολο. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία για μερικές μέρες, έτσι αποκτώ ένα  ελαφρύ ηλιοκαμένο μπρούντζινο δέρμα. Ευκολάκι;

Το solarium, με μέτρο είναι επίσης μια καλή λύση, αν έχετε τον χρόνο για λίγες επισκέψεις στα κατάλληλα κέντρα αισθητικής. Προσοχή όμως μεταξύ solarium και αλλάζω φυλή. Μη γελάτε, πολλές από εμάς στην προσπάθεια μας να μαυρίσουμε, το παρακάνουμε…

Έτοιμες λοιπόν, τόσο όσο μαυρισμένες για τα πρώτα μας μπανάκια.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.