19 Μάι ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ
Πολύ τυρώδες, ζεστό και νόστιμο φαγητό, είναι ο τέλειος συνδυασμός μαζί με ένα παγωμένο φρουτώδες λευκό κρασάκι PinotGrigio.
- 500 γρ.τυρί Cottage
- 400 γρ.μοτσαρέλα (για πίτσα) κομμένο σε μικρούς κύβους
- 300 γρ.τριμμένη παρμεζάνα
- 150 γρ.πινόλια (μπορείτε να τα αντικαταστήσετεμε καθαρισμένα αμύγδαλα)
- 100 γρ. βασιλικού και 100γρ. μαϊντανό–μόνο τα φύλλα
- 5-6 κολοκυθάκια μαύρα κομμένα σε κύκλους
- 10 ντοματίνια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- φύλλα ζυμαρικών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Προετοιμασία για το μείγμα τυριών :
Ανακατέψετε το τυρί cottage, το βασιλικό, το μαϊντανό, τα πινόλια, το σκόρδο, τη μισήπαρμεζάνα (200γρ.) και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, και χτυπήστε μέχρι να γίνει ένα λείο και ομοιογενές μίγμα.
- Προετοιμασία λαχανικών
Ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι και τσιγαρίστε τα κολοκυθάκια για 3-4 λεπτά, θα πρέπει να έχουν ένα χρυσαφί χρώμα, προσοχή να μην παραψηθούν,γιατί πρέπει να μείνουν τραγανά.
- Τέλος, απλώστε το ελαιόλαδο στο κάτω μέρος της φόρμας ψησίματος, μετά απλώστε 2 κουταλιές από το μίγμα τυριών. Τοποθετήστε τα φύλλα ζυμαρικών κατά μήκος πάνω από το μείγμα τυριών. Απλώστε το μείγμα τυριών, μετά προσθέστε τα κολοκυθάκια, και τους κύβους μοτσαρέλας. Επαναλάβετε τη διαδικασία 3-4 φορές και στο τελευταίο φύλλο απλώστε ξανά το μείγμα τυριών, τα κολοκυθάκια, τα ντοματίνια, τη μοτσαρέλα και την υπόλοιπη παρμεζάνα.
Τώρα μπορείτε να «στείλετε» αυτή την τελειότητα στο φούρνο. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20-25 λεπτά.
Sorry, the comment form is closed at this time.