08 Μαρ Κυριακάτικο πρωϊνό: Τηγανίτες με βρώμη, μπανάνα και μέλι
Κυριακάτικο, λαχταριστό πρωϊνό μας ετοιμάζει σήμερα η Ελένη Μαρτίδου! Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες και καλή μας απόλαυση!
Τηγανίτες με βρώμη, μπανάνα και μέλι 👌👌
Υλικά:
-1 φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1 φλ. Βρώμη
-1 μεγάλη ώριμη μπανάνα λιωμένη
-2 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-2 κ.σ. μέλι
-1/2 κ.γ. αλάτι
-2 μεγάλα αυγά
-1 1/2 φλιτζάνι γάλα
-2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
-Μέλι, ζάχαρη άχνη, φρούτα του δάσους και φράουλες για σερβίρισμα
Πώς θα τις κάνουμε:
Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη βρώμη, το μέλι το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και την μπανάνα.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και πρόσθετουμε το μείγμα στο αλεύρι ανακατεύοντας να γίνει ένας χυλός.
Προσθέτουμε και το λιωμένο βούτυρο. Αν είναι πηχτή η ζύμη, προσθέτουμε λίγο γάλα.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο βούτυρο, ή λάδι σε σπρέι να κάψει καλά και προσθέτουμε 1/4 του φλιτζανιού από το χυλό κάθε φορά.
Ψήνουμε μέχρι να γίνουν στέρεα και να πάρουν χρώμα οι άκρες και γυρίζουμε από την άλλη.
Σερβίρουμε με μέλι, ζάχαρη άχνη, φρούτα του δάσους και φράουλες.
Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι.
Βρείτε τη συνταγή αυτή αλλά και όλες τις συνταγές της Ελένης Μαρτίδου εδώ
(Helena’s greek cooking)
Sorry, the comment form is closed at this time.