06 Ιούν ΚΡΕΜΑ CUSTARD ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ
Πανέμορφο ιβουάρ χρώμα, λεία και βελούδινη υφή με μια γλυκιά γεύση βανίλιας και λεμονιού, αποτελεί την τέλεια εγγύηση για μια ευχάριστη απόλαυση. Τα παιδιά λατρεύουν αυτό το γλυκό. Πολύ εύκολο για μια νύχτα «αμαρτίας»!
ΥΛΙΚΑ
- 2 κρόκους αυγών
- 150 γρ. αλεύρι
- 300 ml γάλα
- 200 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. βούτυρο
- 1 φακελάκι σκόνη βανίλιας
- Μισό ξύσμα λεμονιού
- Τα αγαπημένα σας μπισκότα
- 500 γρ. φράουλες κομμένες στη μέση
- 300 γρ. ακτινίδια κομμένα σε κύκλους
ΒΗΜΑΤΑ
Τα μυστικά για μια επιτυχημένη κρέμα custard είναι η μέτρια φωτιά, να ανακατεύετε συνεχώς και να έχετε υπομονή.
- Σε ένα μπολ, κτυπήστε τους κρόκους αυγών και προσθέστε τη ζάχαρη, ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε το γάλα και συνεχίστε να ανακατεύετε.
- Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Τοποθετήστε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και βάλτε το σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε συνεχώς έτσι ώστε να μην καεί η κρέμα.
- Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και συνεχίστε να ανακατεύετε χωρίς διακοπή.
- Μετά από περίπου 8-10 λεπτά, το μείγμα θα αρχίσει να γίνεται πιο παχύρευστο.Το μείγμα πρέπει να έχει τη σύσταση του γιαουρτιού.
- Μόλις το μείγμα γίνει παχύρευστο, αφαιρέστε το από τη φωτιά. Στη συνέχεια μεταφέρετε την σε ένα δοχείο ψύξης και καλύψτε ολόκληρη την επιφάνεια της κρέμας με πλαστικό περιτύλιγμα για να μην σχηματιστεί πέτσα στο πάνω μέρος.
- Εν τω μεταξύ, σε ένα δοχείο βάλτε το βούτυρο και τη σκόνη βανίλιας και χτυπήστε τα με το μίξερ μέχρι το χρώμα να γίνει σχεδόν λευκό
- Όταν η κρέμα είναι αρκετά δροσερή, στο δοχείο όπου κτυπήσατε το βούτυρο και τη ζάχαρη ξεκινήστε να προσθέτετε μικρές μερίδες κρέμας. Χτυπήστε καλά με το μίξερ. Ανακατέψτε μέχρι η κρέμα να γίνει απαλή
- Στο κάτω μέρος του γλυκού βάζουμε τα σπασμένα μπισκότα, στη συνέχεια απλώνουμε την κρέμα και μετά προσθέτουμε τα φρούτα, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ακόμη 2 φορές. Η τελευταία στρώση πρέπει να είναι κρέμα. Βάλτε την στο ψυγείο για μερικές ώρες και θα είναι έτοιμη. Διακοσμήστε ανάλογα με το πως σας αρέσει και απολαύστε την.
Sorry, the comment form is closed at this time.