Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΚΛΑΙΝΕ…ΕΥΤΥΧΩΣ!

_ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΚΛΑΙΝΕ ΦΩΤΟ

ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΚΛΑΙΝΕ…ΕΥΤΥΧΩΣ!

Και αφού επιτέλους βρήκα λίγο χρόνο για beaute και ψώνια, συγκεντρωμένη καθώς ήμουν σ` ένα υπέροχο καλοκαιρινό συνολάκι, μια κυρία δίπλα μου που για αρκετή ώρα προσπαθεί να συγκρατήσει τον εαυτό της να μη μαλώσει το ζωηρό αγοράκι της, γυρνάει, το σηκώνει από το πάτωμα και κοιτώντας το απειλητικά στα μάτια λέει το εξής φοβερό: «Σήκω πάνω και σταμάτα να κλαις. Οι άντρες δεν κλαίνε».

Και έτσι όπως ήμουν χαλαρή και με ανέμελη διάθεση, νιώθω να ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι μου. Σχεδόν ζαλίστηκα από τα νεύρα. Βλέπω ένα μικρό αγοράκι γύρω στα πέντε, πολύ χαριτωμένο αλλά μ` ένα απίστευτα πικραμένο ύφος. Λύγισα.

Πριν καν δώσει ο εγκέφαλος εντολή στο στόμα μου, και με όλη την αυθάδεια που με διακατέχει λέω: «Λυπάμαι πολύ αλλά το να σέρνετε ένα μικρό αγόρι στα μαγαζιά αναγκάζοντάς το μάλιστα να φέρεται και καθώς πρέπει είναι δικό σας λάθος και όχι δικό του, (τώρα θα μου πείτε ποιος με ρώτησε… αλλά το αγνοώ) και αγαπητή μου κυρία σας πληροφορώ ότι οι άντρες κλαίνε. Και καλά κάνουν»!

Γυρνάει, με κοιτάζει. Της ρίχνω ένα υπεροπτικό όλο νόημα ύφος, με το ένα φρύδι σηκωμένο… δεν μιλάει, παίρνει το αγοράκι της και βγαίνει από το μαγαζί.

Και σας ρωτώ, ποιος επιτέλους επινόησε αυτή την ανόητη φράση; Και γιατί να μην κλαίνε οι άντρες; Τι καταπίεση είναι αυτή; Τι ταμπέλες βάζουμε στους ανθρώπους και ποιος σας είπε ότι εγώ που είμαι μαμά δύο αγοριών θέλω να μεγαλώσουν τα παιδιά μου πιστεύοντας σε φράσεις όπως αυτή.

Και οι άντρες έχουν αισθήματα και πολλές φορές περισσότερες ευαισθησίες από μερικές από εμάς. Οκ, δεν λέω να κλαψουρίζει ο άλλος με την πρώτη ευκαιρία σαν μωρό παιδί, αλλά το κλάμα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Το κλάμα δεν υποδηλώνει αδυναμία ή έλλειψη ανδρισμού. Ούτε είναι ντροπή.

Επιστημονικά λοιπόν, το κλάμα ανακουφίζει από την πίεση, το στρες και την κατάθλιψη. Είναι θεραπευτικό και λυτρωτικό για τη ψυχή.  Το δάκρυ δείχνει στοργή και αγάπη, ότι ο άλλος νοιάζεται, ότι του λείπεις, ότι ξεπέρασε τις αντοχές του.

Ας καταρρίψουμε λοιπόν τον μύθο που θέλει τους άντρες να μην κλαίνε. Διδάξτε στα παιδιά σας ότι καμιά φορά και οι άντρες κλαίνε, ίσως όχι τόσο εύκολα και συχνά όσο εμείς οι γυναίκες, αλλά κλαίνε. Και καλά κάνουν!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.