Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Εμπρός όλοι στο κυνήγι της ευτυχίας! «Η ευτυχία εξαρτάται από εμάς τους ίδιους»

Εμπρός όλοι στο κυνήγι της ευτυχίας! «Η ευτυχία εξαρτάται από εμάς τους ίδιους»

Ο Θανάσης Βέγγος είχε πει: «Έπρεπε να γεράσω, αγόρι μου, για να μάθω τι είναι ευτυχία. Τελικά ευτυχία είναι ένα ζευγάρι χέρια, δύο χέρια… Αυτά που θα σε αγκαλιάσουν, θα σε κρατήσουν, θα σε κοιμίσουν, θα σε περιποιηθούν, θα σου μαγειρέψουν, θα σε χαϊδέψουν και στο τέλος θα σου κλείσουν τα μάτια. Τα πολλά χέρια απλά σε κατσιάζουν. Χάσιμο χρόνου. Θα το δεις κι εσύ όσο μεγαλώνεις».
Στη σύγχρονη εποχή οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ευτυχία την υλική ευμάρεια, τα υλικά αγαθά, την ανάπτυξη της τεχνολογίας, τα κοινωνικά αξιωμάτα, τη δόξα, ενώ άλλοι πιστεύουν πως ο πλούσιος είναι ευτυχισμένος. Έτσι, όταν αυτά χαθούν, χάνεται και η ευτυχία τους.
Ευτυχία: μια λέξη που ακόμα κι όταν απλά την αναφέρεις, γεμίζει η καρδιά σου με όμορφα συναισθήματα. Γεμίζει η ψυχή σου με φως. Αλήθεια, έχεις νιώσει ποτέ γεμάτος ευτυχία; Τώρα, αυτή τη στιγμή, πώς νιώθεις; Είσαι χαρούμενος; Είσαι ευτυχισμένος;
Ευτυχία είναι η ψυχική ικανοποίηση του ανθρώπου, προερχόμενη από την εκπλήρωση των επιθυμιών και την επιτυχία των σκοπών του. Δεν υπάρχει μόνιμη ευτυχία, υπάρχουν μόνο στιγμές ευτυχίας όπως λέμε συνέχεια με την φίλη μου την Στέφανη και συμφωνούμε ακράδαντα σε αυτό.
Η ευτυχία βρίσκεται στα μικρά, καθημερινά πράγματα. Διότι, δεν έχει σημασία αν κρατάς μια ακριβή τσάντα ή έχεις ένα ακριβό ρολόι, αλλά να έχεις φίλους να γελάς και να περνάς όμορφα την κάθε σου ημέρα. Εκεί βρίσκεται η μαγεία της ζωής.
Φτάνει, λοιπόν, η στιγμή εκείνη όπου κατακλύζουν το μυαλό σου πάρα μα πάρα πολλές σκέψεις, αλλά και στιγμές. Στιγμές που δάκρυα χαράς πλημμύρισαν το πρόσωπό σου. Στιγμές που ούρλιαξες από ευτυχία και ήθελες να τρέξεις και ν’ αγκαλιάσεις τους ανθρώπους που αγαπάς. Τους ανθρώπους που βρίσκονται καθημερινά δίπλα σου και σε στηρίζουν σε κάθε σου επιλογή ακόμα και την πιο χαζή πστέψτε με κι έχουν τον τρόπο να στο δείχνουν. Δεν υπάρχει πιο ωραίο συναίσθημα από αυτό.
Να νιώθεις την αγάπη γύρω σου. Γιατί γύρω μας υπάρχει αγάπη και κατοικεί μέσα στην καθημερινότητα. Στη φίλη μου την Γιώτα πάντα θέτω τα πιο περίπλοκα διλήμματά μου. Την βάζω στον λαβύρινθο των σκέψεών μου και αποζητώ εκείνη την άκρη του κουβαριού που θα μου δοθεί από τα χέρια της, για την ομαλή έξοδό μου από εκεί.
Αυτές οι στιγμές και πολλές άλλες παρόμοιες, είναι αυτές που όταν τις φέρνεις πάλι στο νου σου, σκας ένα μικρό χαμογελάκι. Αυτό το χαμογελάκι είναι υπεραρκετό, για να συνειδητοποιήσεις πως η ευτυχία βρίσκεται παντού!
Μην αφήνεις την ευτυχία σου για αύριο. Τώρα είναι η ώρα να είσαι ευτυχισμένος. Τώρα είναι η ώρα να ανεβάσεις τα επίπεδα της χαράς. Η ευτυχία είναι καθαρά προσωπική υπόθεση και αξίζεις να είσαι ευτυχισμένος και να ζήσεις τη ζωή που ονειρεύεσαι. Αξίζεις να ζήσεις με ευτυχία την κάθε στιγμή. Και μην ξεχνάς. Η ευτυχία είναι επιλογή επειδή όπως είπε και ο Αριστοτέλης «Η ευτυχία εξαρτάται από εμάς τους ίδιους». Είχε απόλυτο δίκιο. Νομίζουμε πως η ευτυχία θα έρθει όταν θα περάσουμε στο πανεπιστήμιο, όταν θα ερωτευτούμε, όταν θα έχουμε τη δουλειά των ονείρων μας, όταν θα παντρευτούμε, όταν θα κάνουμε παιδιά, όταν θα χωρίσουμε να ησυχάσουμε και πάει λέγοντας… Και όταν δεν έρχεται τίποτα από αυτά είμαστε δυστυχισμένοι και βαλτώνουμε στη καθημερινότητα νομίζοντας πως τελικά δεν μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι. Κάνουμε λάθος γιατί, με βάση τις συνθήκες που επικρατούν, μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι αρκεί να ανακαλύψουμε πως η ευτυχία βρίσκεται και στα μικρά πράγματα. Πρόσφατα, διαβάζοντας ένα άρθρο κατανόησα πως οι έξυπνοι άνθρωποι δεν μπορούν να είναι ευτυχισμένοι για διαφόρους λόγους που αφορούν το δείκτη νοημοσύνης τους. Και αναρωτιέμαι «όσο λιγότερο έξυπνος είσαι, τόσο πιο ευτυχισμένος είσαι;»
Εσείς που βρίσκετε την ευτυχία στη ζωή σας;

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.