Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Ανασφάλεια: ένα από τα χειρότερα συναισθήματα.

Ανασφάλεια: ένα από τα χειρότερα συναισθήματα.

Ένα απ’ τα χειρότερα και πιο συχνά συναισθήματα που μπορεί να νιώσει άνθρωπος είναι η ανασφάλεια, κι αυτό γιατί έχει τη δύναμη να καταστρέψει όπως ακριβώς ο εγωισμός κι η ζήλια. Είναι ένα εξίσου επικίνδυνο αίσθημα που πηγάζει από μέσα μας, κάποιες φορές δικαιολογημένα κι άλλες αδικαιολόγητα. Μπορείς να την βρεις τόσο σε γυναίκες όσο και σε άντρες γιατί πολύ απλά δεν ξεχωρίζει φύλο, όπως και όλα τα υπόλοιπα συναισθήματα όπως το πιο βασικό πως οι άντρες κλαίνε όσο και αν θέλουμε να τους έχουμε στο μυαλό μας σαν «superheroes».
Οι μέρες περνούν και στο μυαλό μας τριγυρίζουν αυτές οι συνεχείς αμφιβολίες, πως δεν είμαστε αρκετοί ή και ακόμα πως δεν είμαστε αρκετά καλοί. Στο σπίτι, στη δουλειά, στη φιλία, στον έρωτα. Θέλουμε να γίνουμε πιο σοφοί και καλύτεροι, καλύτεροι από ότι ήμασταν την προηγούμενη μέρα αλλά καλύτεροι κι από τους άλλους γύρω μας. Υπάρχει μέσα μας μια κρυφή τελειομανία που μας κάνει να βλέπουμε πως υπάρχει μόνο τέλεια οπτική. Δε μας αρέσει το χιούμορ μας. Δεν είμαστε αρκετά έξυπνοι, αρκετά πετυχημένοι. Δεν έχουμε αρκετά likes ή ακόμα αρκετούς followers. Δε βγάζουμε αρκετά λεφτά. Δεν έχουμε σπουδάσει σε παγκοσμίου φήμης Πανεπιστήμιο. Δεν έχουμε πολλά ρούχα ούτε και από τα πιο ακριβά, ούτε το καλύτερο αυτοκίνητο της γειτονιάς αφού δεν είναι Mercendes ή BMW. Δεν έχουμε αρκετά μεγάλο σπίτι αφού δεν έχει πισίνα μέσα, ούτε το πιο ακριβό κινητό τηλέφωνο αφού δεν είναι το τελευταίο μοντέλο. Ντρεπόμαστε για το παρελθόν μας, νιώθουμε βαρετοί, συνηθισμένοι. Δεν είμαστε αρκετά καλοί άνθρωποι, δεν ξέρουμε πολλά αστεία. Έχουμε χάλια φωνή και γενικά όλα μας φταίνε. Στο μυαλό μας αυξάνονται τα αρνητικά που εμείς βλέπουμε στον εαυτό μας και κατ’ επέκταση αυξάνονται όλο και πιο πολύ οι αμφιβολίες που ουσιαστικά μας βασανίζουν.
Απ’ την εποχή των μαθητικών μας χρόνων υπήρχαν άτομα που ήταν πιο δημοφιλή από αλλά. Μεγαλώνοντας συναντήσαμε τους ίδιους αυτούς «δημοφιλείς» και στη δουλειά μας. Ειδικά τώρα με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι εύκολο κάποιος ωραίος, με ταλέντο να αποκτήσει χιλιάδες followers και τσουπ τα likes, οι καρδούλες και τα μηνύματα να πέφτουν βροχή στο κινητό του.
Τις σχέσεις, φιλικές, οικογενειακές, ερωτικές, τις φτιάχνουμε για να μπορούμε να νιώθουμε ότι ανήκουμε κάπου κι είμαστε ασφαλείς. Ο άνθρωπος είναι απ’ τη φύση του κοινωνικό ον. Η μοναξιά τον φοβίζει και δεν μπορεί να καταφέρει σχεδόν τίποτα αν διαλέξει τον μοναχικό δρόμο, αλλά ούτε και μπορεί να βρει την ευτυχία. Οι σχέσεις που πρέπει να κρατάμε στη ζωή μας είναι αυτές που μας ηρεμούν, που μας απελευθερώνουν από κάθε φοβία ή καχυποψία. Που μας αφήνουν να είμαστε ο εαυτός μας χωρίς να μας κρίνουν κακόβουλα. Οι σχέσεις αυτές όπου μας αφήνουν να λάμπουμε ανάλογα δίπλα τους χωρίς να σκέφτονται στο πίσω μέρος του μυαλού τους και να φοβούνται την δικιά τους επισκίαση.
Ακόμα περισσότερο στο ερωτικό κομμάτι όταν βρούμε κάποιον στον οποίο θέλουμε να κάνουμε εντύπωση και να τον πείσουμε πως είμαστε τέλειοι και ιν. Να τον κοροϊδέψουμε δηλαδή λίγο, γιατί τέλειο δεν υπάρχει ούτως ή αλλιώς. Ο φόβος ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να σ’ αφήσει για κάποιον άλλον καλύτερο ή πιο όμορφο από σένα θα σε οδηγήσει στην παράνοια. Δεν μπορείς να είσαι συνέχεια μίζερος και να σκέφτεσαι την πιο δύσκολη ή ακόμα και την χειρότερη εκδοχή πάντα. Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση, αλλιώς θα γίνεις ο ίδιος η αιτία να απομακρύνεις τον άνθρωπό σου.
Άλλους λιγότερο, άλλους περισσότερο, σε διαφορετικά πράγματα, μας πιάνουν οι ενδόμυχοι φόβοι μας, παλεύουμε με τον εαυτό μας, βγάζουμε συμπεριφορές που δε δείχνουν τη σιγουριά που θα θέλαμε να έχουμε για τον εαυτό μας και κατ’ επέκταση να δείχνουμε και στους γύρω μας.
Άνοιξε το παράθυρο της ψυχής σου και άσε το φως να μπει μέσα και εμπιστέψου την δικιά σου αξία και δύναμη είτε αυτό ονομάζεται αίσθημα είτε αυτό ονομάζεται δουλειά. Πριν λίγες μέρες μιλούσα με μια κοπέλα που ήμασταν μαζί στο ίδιο σχολείο και πάντα την βλέπω και την θαυμάζω για τον ενθουσιασμό της, για τον αυθορμητισμό της και ακόμα για το ότι θέλοντας και μη μας σπρώχνει να πάμε ένα βήμα παραπέρα και να πλησιάσουμε τα θέλω μας ακόμη πιο πολύ. Της λέω θέλω πάρα πολύ να μάθω από σένα και η συμβουλή της ξέρετε ποια ήταν; Να είσαι ο εαυτός σου χωρίς να σε νοιάζει το πως θα σε δουν οι άλλοι και θέλω πραγματικά να την ευχαριστήσω με αφορμή το κείμενο αυτό.
Το να νιώθουμε ασφαλείς με τους ανθρώπους που έχουμε γύρω μας είναι μεγάλη ευλογία, αλλά και μεγάλη ευτυχία και η αλήθεια είναι πως αυτό τον τελευταίο χρόνο η ζωή με ευλόγησε!
Αδιαμφισβήτητα, ο καθένας από εμάς είναι διαφορετικός και μοναδικός. Συνεπώς, διαφέρει τόσο το πώς αγαπάμε όσο και το πώς το εξωτερικεύουμε. Το νόημα βρίσκεται στο σημείο όπου το μήνυμα λαμβάνεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που αποστέλλεται. Κάτι τέτοιο επιτυγχάνεται μόνο με γέφυρες επικοινωνίας, θυσίες, συμβιβασμούς, διάλογο και υπομονή. Και το μήνυμα δεν πρέπει να είναι άλλο πέρα από αυτό που χρειάζεται για να βγάλει στην επιφάνεια την καλύτερη εκδοχή του ανθρώπου που αγαπούμε. Να αφήσει πίσω οποιαδήποτε ανασφάλεια και να ατενίσει το μέλλον με αισιοδοξία. Αγκαλιάστε τους ανασφαλείς σας με αγάπη και δείξετε τους τον φωτεινό δρόμο της σιγουριάς και της αισιοδοξίας.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.