Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Exam mood on…

Exam mood on…

Ήρθε ξανά αυτή η υπέροχη στιγμή του χρόνου. Η στιγμή που όλοι και όλες περιμέναμε. Η περίοδος των εξετάσεων. Τι καλύτερο από χιλιάδες παιδιά να «βασανίζονται» ολημερίς πάνω από δεκάδες και εκατοντάδες σελίδες ιστορίας, τύπους μαθηματικών και φόρμουλες χημείας που μοιάζουν με κινέζικα, μόνο λίγο πιο δύσκολα; Κι οι γονείς «βασανίζονται» μαζί μας, με τον δικό τους τρόπο… είτε από την αγωνία τους για το αν θα προλάβουμε να τα διαβάσουμε όλα και αν θα γράψουμε, είτε γιατί δε μπορούν να βλέπουν τα παιδιά τους να περνάνε όλο αυτό το άγχος, είτε κάποιες φορές γιατί κουράστηκαν να μας ακούνε να παραπονιόμαστε για το διάβασμα που έχουμε. Και δεν έχουν κι άδικο…
Περνάμε λοιπόν όλοι εμείς οι έφηβοι ώρες και μέρες γεμάτες άγχος, βαρεμάρα, κούραση και μια μικρή απελπισία. Αν το σκεφτείς καλύτερα όμως θα δεις ότι όλο αυτό δεν είναι και τόοοσο κακό… Γιατί; Γιατί μετά από τις μέρες αυτές, έρχονται οι μέρες για τις οποίες όντως ανυπομονούσαμε. ( Γιατί ξέρουμε όλοι πολύ καλά πως πριν δεν το εννοούσα, κανείς δεν περιμένει πως και πως τις εξετάσεις, εκτός αν είναι κάποιο είδος εξωγήινου!) Έρχονται λοιπόν οι μέρες που το άπειρο διάβασμα θα αντικατασταθεί από βραδινές εξόδους με τους φίλους μας, βόλτες στην παραλία, ηλιοθεραπεία μέχρι να γίνουμε μαύροι (ή και κόκκινοι…) και άφθονο ύπνο. Σύντομα θα είμαστε ελεύθεροι να δούμε όσες ταινίες θέλουμε, να κοιμηθούμε όσο αργά θέλουμε χωρίς να πρέπει να ξυπνήσουμε από τις 6, να κάνουμε καινούριους φίλους, να περάσουμε χρόνο με την οικογένεια μας και απ’ ότι καταλάβατε να κάνουμε ό,τι τραβάει η καρδιά μας!
Πάντα μετά από κάθετι κακό έρχεται κάτι πολύ καλύτερο, γι’ αυτό αν τυχαίνει να είσαι μαθητής και το διαβάζεις αυτό βάλε τα δυνατά σου φέτος στις εξετάσεις, κανείς δε θέλει να χάσει τις διακοπές του διαβάζοντας! Κι αν είσαι γονιός χαλάρωσε και προσπάθησε να καταλάβεις το παιδί σου, να του συμπαρασταθείς όσο μπορείς και να μην το πιέζεις… κάνει ότι μπορεί!

Nίκη Πέτρου

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.