Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Χριστουγεννιάτικη «έκπληξη»…!!!

Χριστουγεννιάτικη «έκπληξη»…!!!

Σε λιγότερο από δυο βδομάδες θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα. Μία μέρα που από μικρό παιδί αγαπούσα πολύ. Θυμάμαι ακόμη έντονα στο μυαλό μου τα χρόνια εκείνα που σαν παιδί κι εγώ πίστευα στην μαγεία του ερχομού του Άγιου Βασίλη και στα δώρα που έφερνε. Η αλήθεια είναι πως μου έχει λείψει εκείνη η αθωοτήτα.

Κλείνω τα μάτια κι εύκολα ταξιδεύω στο παιδικό μου δωμάτιο, είμαι κουκουλωμένη κάτω από την κουβέρτα μου στο κρεβάτι μου. Δεν μπορώ να κοιμηθώ γιατί απλά θέλω τόσο πολύ να ξημερώσει, να ξυπνήσω την αδελφή μου και να πάμε μαζί να δούμε τι έφερε για εμάς φέτος ο Άγιος Βασίλης.

Μα τελικά με παίρνει ο ύπνος και όταν ξυπνώ είμαι ξανά στο τώρα, στο σήμερα. Στο σήμερα που είμαι μαμά και έχω μία κόρη σχεδόν τριών ετών και ένα μικρούλη μόλις 42 ημερών. Φέτος τα δικά μου δώρα τα κρατάω από πριν στην αγκαλιά μου και έχω εγώ τώρα καθήκον να βάλω το δώρο από τον Άγιο Βασίλη κάτω από το δέντρο.

Ένιωσα την ανάγκη να ρωτήσω την μικρή μου τι θέλει να της φέρει ο Άγιος Βασίλης. Για άλλη μια φορά με άφησε άφωνη και με ένα χαμόγελο στα χείλη. «Μαμά έκπληξη» μου λέει. Τελικά αυτό το παιδί ήρθε στην ζωή μου για να την γεμίσει μαθήματα. Με εντυπωσιάζει πως τα καταφέρνει και μου χαρίζει γνώσεις, με διδάσκει και με κάνει καλύτερη μαμά και καλύτερο άνθρωπο μέσα από την καθημερινότητα μας.

Είναι από εκείνη την στιγμή που μου απάντησε τόσο αυθόρμητα και ελεύθερα, «έκπληξη», που αναρωτιέμαι αν εγώ τώρα στην ενήλικη ζωή μου θα έδινα ποτέ μια τέτοια απάντηση. Κι όσο το σκέφτομαι, τόσο συνειδητοποιώ πως πάει, το χάσαμε. Ναι, το χάσαμε, το πνεύμα εκείνο των Χριστουγέννων, όπως το αποκαλούμε.

Θυμάσαι τι λέγαμε όλοι πριν από μερικούς μήνες όταν μας «κλείδωσαν» στο σπίτι! Λέγαμε πως πως θα «αλλάξουμε», πως θα συναντιόμαστε πιο συχνά, πως δεν θα αφήσουμε ξανά ο χρόνος να «χαθεί». Ξαφνικά είχαμε γίνει όλοι φιλόσοφοι, μάγειρες και καλοί άνθρωποι. Τελικά μετά από όλο αυτό τον καιρό και μόνο λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα το συμπέρασμα είναι πως κυρίως ήμασταν μόνο λόγια. Δεν τα καταφέραμε να κάνουμε την «έκπληξη» παρά μόνο επαληθεύσαμε την φράση «ο άνθρωπος δεν αλλάζει». Μα είναι άραγε αλήθεια αυτό; Δεν αλλάζει αυτός που δεν θέλει να αλλάξει, κι από ότι φαίνεται οι περισσότεροι δεν ήθελαν.

Η δοκιμασία εκείνη, που θα μπορούσε να είναι και πείραμα, απέδειξε πως αυτοί που απεχθάνονται την πρόοδο και την αλλαγή έγιναν χειρότεροι, εκείνοι που σφυρίζουν αδιάφορα έμαθαν νέες μελωδίες και όσοι έτσι κι αλλιώς θα γίνονταν καλύτεροι άνθρωποι απλά τα κατάφεραν!

Το ζητούμενο είναι απλό, ας πολλαπλασιαστούν οι εκπλήξεις, ας αποδείξουμε πως μπορούμε και θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι.

Το 2020 μου έμαθε πολλά και μου χάρισε άλλα τόσα. Για μένα είναι ίσως από τις καλύτερες μου χρονιές (λεπτομέρειες σε επόμενο άρθρο), για εσένα; Τι κι αν δεν σου χαρίστηκε η έκπληξη, πρόσφερε την εσύ σε κάποιον άλλο, δοκίμασε το και η χαρά σου θα είναι το ίδιο μεγάλη!

Καλές γιορτές σας εύχομαι! Με την κατάλληλη προετοιμασία θα είναι καλύτερα από ότι θα το περιμένατε.

 

Γεωργία Δημοφάνους

Τα Όνειρα είναι για να τα Ζεις! ©

 

Γεωργία Δημοφάνους

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.