Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

ΦΩΤΟ…ΑΓΕΝΕΙΑ!

ΦΩΤΟ…ΑΓΕΝΕΙΑ!

Από ετούτο εδώ το βήμα λοιπόν, ήρθε η ώρα να εκφράσω το παράπονό μου στον…φακό! Τον φακό της κάμερας! Είμαι κι εγώ μια από τις πολλές γυναίκες που αισθάνονται τρόμο στη θέα κινητού τηλεφώνου ή φωτογραφικής μηχανής! Όταν έρχεται η ώρα για τις καθιερωμένες και αναπόφευκτες πλέον selfie με φίλους, δηλώνω απευθείας ότι δεν ευθύνομαι για το αποτέλεσμα και ότι την ευθύνη αναλαμβάνει ο «εγκληματίας» που αποπειράται να αποθανατίσει τη σπάνια ομορφιά μου!!! Ε τι να κάνω κι εγώ!!! Έχω ένα τρομερό χάρισμα που λέγεται φωτο-αγένεια!!!

Είναι πραγματικά περίεργο να μην μπορεί κανείς να βγάλει μια καλή φωτογραφία! Δεν μπορώ να πω ότι δεν το προσπάθησα. Δεν είμαι..ψώνιο. Απλά κατανοώ ότι στην εποχή που ζούμε, με τα social media, ακόμη για λόγους που εξυπηρετούν τη δουλειά σου, χρειάζεται το φωτογραφικό υλικό. Κάποια στιγμή μελέτησα μέχρι και άρθρα με συμβουλές: 1) βρείτε το καλό σας προφίλ, 2) κρατείστε το πηγούνι ψηλά, 3)προσέξτε το φωτισμό, 4) τονίστε το πρόσωπό σας με το σωστό μακιγιάζ, 5) χαμογελάστε με όλο σας το πρόσωπο, 6) μην είστε στημένοι, 7) χρησιμοποιείστε κάποιο φίλτρο κλπ κλπ. Τίποτα! Ανεπίδεκτη μαθήσεως!!!

Μετά διάβασα και το καλύτερο! Δεν υπάρχει λέει φωτογένεια. Το είδωλό μας στον καθρέφτη είναι ωραιότερο από αυτό στις φωτογραφίες, επειδή η έκφρασή μας αλλάζει όταν κοιτάζουμε τον εαυτό μας! Κι αυτό γιατί ο εγκέφαλός μας είναι προγραμματισμένος να μας βλέπει ωραιότερους απ’ ότι είμαστε. Άκουσον άκουσον !!! Κάποιοι επιστήμονες έκαναν ένα πείραμα. Έκαναν δηλαδή επεξεργασία σε μια φωτογραφία του κάθε συμμετέχοντα!! Δημιούργησαν έντεκα διαφορετικές εκδοχές της. Μετά, έδωσαν στον καθέναν τις δώδεκα φωτογραφίες του (κάποιες βελτιωμένες, κάποιες «άσχημες» καθώς και την πρωτότυπη) και του ζήτησαν να βρει ποια ήταν αυτή που δεν είχε πειραχτεί. Σχεδόν όλοι θεώρησαν ότι μια από τις βελτιωμένες φωτογραφίες ήταν η αρχική!!!

Ναι, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που ότι και να κάνουν, όσο όμορφοι ή άσχημοι κι αν είναι, υποκειμενικά πάντα, βγάζουν υπέροχες φωτογραφίες. Δεν ξέρω! Νιώθω ότι ο φωτογραφικός φακός έχει προηγούμενα μαζί μου! Και καλά, παλιότερα μπορούσα να σκίσω και να πετάξω τις φωτογραφίες που δε μου άρεσαν. Τώρα μπορώ να σβήσω εκείνες που βρίσκονται στο δικό μου τηλέφωνο. Τις άλλες όμως; Που κυκλοφορούν σε εκείνα των φίλων; Τέλος πάντων. Το έχω πλέον αποφασίσει. Δε φταίω εγώ αν δεν μπορώ να αποτυπώσω τα συναισθήματα και την προσωπικότητά μου στο φακό. Όποιος με γνωρίζει κατ’ ιδίαν μπορεί να διαπιστώσει όσα ποτέ δεν αναγνώρισε η φωτο-αγένειά μου!!!!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.