Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Πώς δημιουργείται η ψαλίδα στα μαλλιά και πώς θα την αποφύγουμε

Πώς δημιουργείται η ψαλίδα στα μαλλιά και πώς θα την αποφύγουμε

Συνήθως, η ψαλίδα στα μαλλιά οφείλεται στα παρακάτω λάθη. Αυτό που πρέπει αρχικά να γνωρίζουμε είναι ότι το περίβλημα της τρίχας αποτελείται κυρίως από κερατίνη. Όταν αυτή καταπονείται, “σκίζεται” και το αποτέλεσμα είναι τα μαλλιά να κάνουν ψαλίδα και να σπάνε.

Ακολούθησε αυτά τα βήματα για να βελτιώσεις την όψη τους:

1. Αν κάνεις styling στα μαλλιά με θερμικά εργαλεία (πρέσα, ψαλίδι), φρόντισε η θερμοκρασία να μην υπερβαίνει τους 185 βαθμούς και χρησιμοποίησε πάντα ένα προϊόν προστασίας κατά της θερμότητας. Ποτέ μα ποτέ μην προχωράς στη διαδικασία εάν τα μαλλιά δεν έχουν στεγνώσει τελείως. Όποτε υπάρχει η δυνατότητα, άφησε τα μαλλιά να στεγνώνουν μόνα τους, αποφεύγοντας εντελώς τη θερμότητα.

2. Φρόντισε τα μαλλιά όπως φροντίζεις το πρόσωπό σου. Ακολουθώντας συστηματικά μια καθημερινή ρουτίνα θα εξασφαλίσεις υγεία και λάμψη. Όπως δεν θα έβγαινες από το σπίτι χωρίς να βάλεις αντιλαϊκή ή κρέμα ημέρας, έτσι θα πρέπει να προστατεύεις καθημερινά τα μαλλιά χρησιμοποιώντας μια lotion η ένα έλαιο κατά της ψαλίδας σε ελάχιστη ποσότητα. Με αυτόν τον τρόπο, εκτός από την προστασία, θα “κλειδώσεις” την ήδη υπάρχουσα ψαλίδα και τα μαλλιά θα δείχνουν πιο λεία και υγιή.

3. Μην αφήνεις ποτέ τα μαλλιά χωρίς υγρασία! Η ξηρότητα είναι ένα από τα βασικά προβλήματα που δημιουργούν ψαλίδα. Ακόμα και αν τα μαλλιά σου είναι λιπαρά είναι σκόπιμο να χρησιμοποιείς conditioner και ένα καθημερινό leave in προϊόν ελαφριάς σύστασης στα μήκη και τις άκρες τους.

4. Πολλές φορές οι γυναίκες με μακρυά μαλλιά έχουν την συνήθεια να πειράζουν τα μαλλιά τους με τα δάχτυλά τους. Προσπάθησε να το αποφύγεις γιατί μπερδεύει και τραυματίζει τις άκρες. Και οι ευαισθητοποιημένες άκρες έχουν την τάση να κάνουν ψαλίδα και να “σπάνε”.

5. Κάποιες γυναίκες συνηθίζουν να κόβουν μόνες τους τις τρίχες που “πετάνε”. Αυτό είναι λάθος γιατί, πρώτον, δεν είναι όλες ψαλίδα αλλά φύτρες που μακραίνουν. Το δεύτερο και πιο σημαντικό είναι ότι ένα μη επαγγελματικό ψαλίδι δεν κόβει σωστά αλλά σχίζει την τρίχα και την τραυματίζει. Έτσι όχι μόνο δεν γλυτώνουν από την ψαλίδα αλλά δημιουργούν περισσότερη.

6. Διατήρησε μια ρουτίνα συνάντησης με το κομμωτή. Το πόσο συχνά θα χρειαστεί να τον επισκέπτεσαι έχει να κάνει με το πόσο συνεπής είσαι στα παραπάνω βήματα, αλλά κατά κανόνα, ένα trimming είναι απαραίτητο κάθε δυο με δυόμιση μήνες.

 

Πηγή: Womantoc.gr

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.