Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Λαϊκές θυμοσοφίες

Λαϊκές θυμοσοφίες

Είστε προληπτικοί; Παρατηρείτε το καθετί που συμβαίνει γύρω σας ή πάνω σας με ένα αίσθημα… φόβου και ανησυχίας; Πιστεύετε στις λαϊκές θυμοσοφίες που αφορούν στα «σημάδια» του σώματος μας;
Επειδή συχνά συμβαίνει να αναρωτιόμαστε τι σημαίνει η κάθε θυμοσοφία, να ψάχνουμε απεγνωσμένα στο ίντερνετ τη στιγμή που θα μας έρθει στο μυαλό, ας δούμε τι σημαίνει η καθεμιά.

Πετάει το μάτι σου;
Εδώ υπάρχουν δύο εκδοχές. Αν «πετάει» το δεξί μάτι, θα ακούσεις ευχάριστα νέα, ενώ αν «πετάει» το αριστερό δυσάρεστα. Η άλλη εκδοχή, κατ’ αντίστοιχο τρόπο, προβλέπει ότι κάποιον θα δεις σύντομα, ενώ αν κάποιος μαντέψει σωστά ποιο από τα δύο σου μάτια πέζει, θα τον δείτε μαζί.

Σε τρώει το χέρι σου;
Πάλι υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ δεξιού και αριστερού χεριού: Αν σε τρώει το δεξί σου χέρι, σύντομα θα δώσεις χρήματα, ενώ αν θέλεις απεγνωσμένα να ξύσεις το αριστερό σου χέρι, η φαγούρα σημαίνει πως θα πάρεις χρήματα.

Σε τρώει η μύτη σου;
Η γνωστή θεωρία δεν είναι και τόσο… ευχάριστη, αφού προβλέπει ότι θα φας ξύλο. Υπάρχουν όμως κι άλλες εκδοχές: Ότι θα δεχθείς ενοχλητική επίσκεψη από πρόσωπο που δεν συμπαθείς, ή ότι κάποιος μιλάει πίσω από την πλάτη σου για σένα.

Φταρνίζεσαι;
Κάποιος σε μελετάει. Γι’ αυτό και όποιος είναι κοντά σε αυτόν που φταρνίζεται του λέει έναν τριψήφιο αριθμό, το άθροισμα του οποίου αντιστοιχεί σε ένα γράμμα του αλφάβητου, που είναι και το αρχικό εκείνου που «έχει την έγνοια σου». Επίσης λένε ότι αν κάποιος φταρνιστεί την ώρα που κάποιος άλλος μιλάει, αυτό που λέει είναι η αλήθεια.

Βουίζει το αυτί σου; 
Ισχύει κάτι αντίστοιχο όπως και με τα μάτια: Σημαίνει δηλαδή ότι θα ακούσεις σύντομα νέα, και αν κάποιος μαντέψει σωστά ποιο από τα δύο σου αυτιά βουίζει, θα τα ακούσετε μαζί.

Δάγκωσες τη γλώσσα σου;
Πιθανότατα κάποιοι μιλούν άσχημα για σένα. Βέβαια υπάρχει και η φράση: «δάγκωσε τη γλώσσα σου». Είναι μια προτροπή που γίνεται για να αποτραπεί κάποιο κακό.

Χύθηκε ο καφές;
Θεωρείται σημάδι καλής τύχης και μάλιστα προμηνύει ότι θα πάρεις χρήματα. Το ίδιο συμβαίνει και αν πέσει κρασί στο τραπέζι – γι’ αυτό και αναφωνούμε όλοι «γούρι, γούρι». Μην προσπαθήσετε να το κάνετε επίτηδες, όμως, γιατί σε αυτή την περίπτωση δεν ισχύουν οι προβλέψεις.

Σε τρώει η πατούσα του ποδιού σου;
Θα κάνεις δρόμο λένε. Αυτό μπορεί να σημαίνει ένα μεγάλο ταξίδι ή μια δύσκολη διαδρομή στη ζωή σου το επόμενο διάστημα.

Έχεις φαγούρα στην πλάτη;
Δυστυχώς ισχύει ότι με τη φαγούρα στη μύτη: Σε περιμένει… ξύλο.

Αν σπάσει καθρέφτης;
Καταστροφή! Θα έχεις επτά χρόνια γρουσουζιά. Αυτή η ιδέα επικράτησε, ίσως επειδή κάποτε οι καθρέφτες ήταν τόσο ακριβοί που θα έπρεπε να δουλεύει πολλά χρόνια για να αποκτήσει έναν καινούριο. Ίσως πάλι να θεωρείται κακό σημάδι για την ψυχή, η οποία καθρεφτίζεται στο είδωλο μας, και υποτίθεται ότι αν σπάσει ο καθρέφτης παγιδεύεται. Φυσικά έχει προβλεφθεί το… «αντίδοτο»! Για να προληφθεί η κακοτυχία: να καλύψεις με χώμα ή σκόνη τα σπασμένα γυαλιά, έτσι ώστε να μην αντικατοπτρίζουν τίποτα.

Δεν ξέρω αν γίναμε πιο σοφοί σήμερα αλλά μάθαμε, θυμηθήκαμε ή τέλος πάντων ξεκαθαρίσαμε τι σημαίνει τι. Για καλό και για κακό βάλτε ένα σκόρδο στην τσέπη σας, φορέστε καμιά δεκαριά κομποσκοίνια, κουνηθείτε από τη θέση σας, σταυροκοπηθείτε πεντέξι φορές και μη φοβάστε τίποτα. Ούτε προλήψεις ούτε θυμοσοφίες!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.