Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Η αξία του δευτερόλεπτου

Η αξία του δευτερόλεπτου

Συνήθως οι άνθρωποι θεωρούν ότι η αξία βρίσκεται στα μεγάλα. Στα μεγάλα σπίτια, στους μεγάλους τραπεζικούς λογαριασμούς, στη μεγάλη διάρκεια, όπως εκείνο το «για πάντα» που συζητούσαμε τις προάλλες. Μπορεί. Δεν ξέρω. Ίσως δε μάθω ποτέ ή ίσως καταφέρω να σχηματίσω γνώμη μεγαλώνοντας κι άλλο. Γιατί λένε πως όσο μεγαλώνεις, καταλαβαίνεις όλο και περισσότερο την αξία των μικρών πραγμάτων.

Όλα είναι σχετικά και ρευστά. Ζούμε για να δημιουργούμε ένα καλύτερο αύριο. Και κάποιες φορές, ή μάλλον κατά κανόνα περπατάμε με το βλέμμα καρφωμένο στο μέλλον ενώ ταυτόχρονα το παρόν ξεγλιστράει από τα χέρια μας χωρίς καν να το νιώσουμε και να το συνειδητοποιήσουμε.

Ποιος μπορεί να προβλέψει και να τοποθετήσει χρονικά τα γεγονότα; Οτιδήποτε μπορεί να συμβεί σε μια στιγμή, τώρα, μετά, αργότερα, αύριο…Πως μπορεί ο ανθρώπινος νους να συλλάβει το μέγεθος της συμπυκνωμένης, ανυπολόγιστης και τρομακτικής δύναμης του δευτερολέπτου, όταν αυτό στο οποίο μαθαίνει να επικεντρώνει το ενδιαφέρον του και επενδύει ολόκληρη την ύπαρξή του στο αέναο, στο παντοτινό;

Το δευτερόλεπτο είναι η θεμελιώδης μονάδα μέτρησης του χρόνου. Κι όμως ένα δευτερόλεπτο, μια τόση δα αμελητέα ποσότητα, μπορεί να αλλάξει, να καταστρέψει ή να στερήσει τη ζωή του καθενός μας, αλλά και να εκτρέψει ολόκληρο τον ρου της Ιστορίας. Τόσο μπορεί να διαρκέσει ένα βλέμμα που θα οδηγήσει σε κεραυνοβόλο κι άσβεστο πάθος, η άρθρωση μιας λέξης που θα πληγώσει και θα σημαδέψει ανεπανόρθωτα, το πάτημα ενός κουμπιού για την ρίψη μιας ατομικής βόμβας.

Ας ελπίσουμε κάθε δευτερόλεπτο της ζωής μας να έρχεται και να φεύγει χωρίς λύπη, χωρίς πόνο, χωρίς δάκρυ. Άλλα να έρχεται. Κι αυτό και το επόμενο και το κάθε επόμενο. Κι αν είναι στενάχωρο να περνάει πιο γρήγορα και πιο ανώδυνα. Λίγες μέρες μετά την έλευση του 2020, όσα κι αν βλέπουμε ή ακούμε γύρω μας, θέλουμε το φως της αισιοδοξίας να φωτίζει το δρόμο μας και να μας συντροφεύει και φέτος.

Δώστε αξία στα δευτερόλεπτα!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.