Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Επιστήμη τελικά το στέγνωμα των μαλλιών μας

Επιστήμη τελικά το στέγνωμα των μαλλιών μας

Το στέγνωμα των μαλλιών είναι μια διαδικασία που άλλες γυναίκες αγαπούν και άλλες βαριούνται.

Τις περισσότερες φορές το αποτέλεσμα μετά από το στέγνωμα δεν είναι αυτό που βλέπουμε σε διαφημίσεις και ταινίες με τα μαλλιά να βγαίνουν θαμπά και κάπως φριζαρισμένα.

Ο Τιμ Μουρ, επιστήμονας από το Κέμπριτζ, αποφάσισε να διερευνήσει το ζήτημα και έβγαλε τα συμπεράσματά του. Ενα από αυτά υποστηρίζει πως είναι καταστροφικό για τα μαλλιά στεγνώνουν φυσικά.
Ας δούμε τι λέει ο επιστήμονας, σύμφωνα με την Daily Mail:

Η δομή της τρίχας

Πριν μάθετε πώς να κάνετε τέλειο στέγνωμα, πρέπει να καταλάβετε λίγο τη δομή της τρίχας. Τα μαλλιά είναι φτιαγμένα από κερατίνη, όπως και τα νύχια. Είναι μια περίπλοκη δομή, όπου ο κάθε άξονας είναι σαν σχοινί μέσα στο σχοινί. Υπάρχει ένα εξωτερικό στρώμα, το οποίο την καθιστά σκληρή σαν την τρίχα. Στη μέση είναι ο φλοιός επίσης φτιαγμένος από κερατίνη και είναι πιο εύκαμπτος. Ο φλοιός δίνει στα μαλλιά την αντοχή και την ελαστικότητά τους.

Το κεφάλι ενός ανθρώπου έχει 100.000 έως 150.000 τρίχες, ενώ κατά μέσο όρο χάνει 50 με 100 τρίχες καθημερινά.

Λάθος το να στεγνώνουν φυσικά

Τα μαλλιά μπορούν να απορροφήσουν έως και 30% του βάρους τους σε νερό. Όσο περισσότερο παραμένουν υγρά τόσο χειρότερα γίνονται, καθώς συνεχίζουν να διογκώνονται. Το αργό στέγνωμα δεν είναι καθόλου καλό για τα μαλλιά, γι’ αυτό προτιμήστε να τα στεγνώνετε, παρά να τα αφήνετε να στεγνώνουν φυσικά.

Η πετσέτα

Βγήκατε από το ντους, φοράτε πετσέτα και τρέχετε να αρπάξετε το πιστολάκι. Πριν στεγνώσετε τα μαλλιά με το πιστολάκι, φροντίστε να τα σκουπίσετε με την πετσέτα. Προσοχή, όμως, μην τα τρίψετε καθώς το μόνο που θα καταφέρετε είναι να σπάσετε την τρίχα σας. Το τρίψιμο μπορεί να σπάσει τα αποδυναμωμένα μαλλιά.

Φθηνά προϊόντα

Μπορεί να πιστεύετε πως η τιμή δεν έχει σχέση με την ποιότητα, ωστόσο, δεν ισχύει αυτό. Τα προϊόντα με πολύ χαμηλή τιμή δεν περιέχουν συστατικά απαραίτητα για τα μαλλιά. Οπότε τα πιο ακριβά προϊόντα χρειάζονται για τα μαλλιά.

Μην τα βουρτσίζετε βρεγμένα

Αν θέλετε να τα ξεχωρίσετε, χρησιμοποιήστε μια χτένα με αραιά δόντια και προχωρήστε αργά για να περιορίσετε τη «ζημιά». Ποτέ μην βάλετε βούρτσα στα μαλλιά σας.

Στεγνώστε πριν πέσετε στο κρεβάτι

Δεν πρέπει ποτέ να πηγαίνετε στο κρεβάτι με νωπά μαλλιά. Μπορεί να είναι δελεαστικό να στεγνώσετε τα μισά μαλλιά και να πέσετε για ύπνο, κερδίζοντας χρόνο, αλλά δεν είναι μια σωστή κίνηση. Η τριβή του μαξιλαριού στα νωπά μαλλιά τα καταστρέφει.

Πιστολάκι

Μόλις στεγνώσετε με την πετσέτα και χτενίσετε τα μαλλιά σας, πιάστε το πιστολάκι. Ανοίξτε το και χρησιμοποιήστε τη χαμηλότερη ρύθμιση θερμότητας και ταχύτητας.

Σε ιδανική περίπτωση κρατήστε το πιστολάκι 15 εκατοστά μακριά από το κεφάλι και στεγνώστε με συνεχή κίνηση. Μόλις τα μαλλιά σας είναι στεγνά περίπου στο 90%, μπορείτε να αυξήσετε τη θερμοκρασία.

Πάνω ή κάτω;

Ρίχνοντας το κεφάλι σας ανάποδα δίνετε όγκο στα μαλλιά, αλλά δεν είναι απαραίτητο. Αν θέλετε όγκο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ακροφύσιο και να το βάλετε όσο το δυνατόν πιο κοντά στο τριχωτό της κεφαλής.

Η ώρα των εργαλείων

Αν θέλετε να ισιώσετε τα μαλλιά σας ή να τα κάνετε μπούκλες, κάντε το μόνο εάν είναι απολύτως στεγνά. Η εφαρμογή των εργαλείων σε βρεγμένα μαλλιά είναι καταστροφική. Καθώς θερμαίνεται το νερό μετατρέπεται σε αέριο, με αποτέλεσμα να παγιδεύεται στον φλοιό.

Η υγρασία είναι ζήτημα

Το έχετε ακούσει αλλά ο καιρός μπορεί να επηρεάσει το στέγνωμα. Χρησιμοποιήστε ένα προστατευτικό σπρέι για να μειώσετε την επίδραση της υγρασίας.

Ο ιδανικός καιρός για να στεγνώσετε τα μαλλιά σας είναι μια ξηρή, ηλιόλουστη μέρα. Γι’ αυτό και οι καλύτερες ημέρες γι το στέγνωμα των μαλλιών είναι τον χειμώνα και όχι το καλοκαίρι.

Πηγή: iefimerida.gr

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.