03 Ιαν Ελαφρύ γλυκό με στραγγιστό γιαούρτι ΤΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟ και ανανά
Μετά τις γιορτές, τα γιορτινά τραπέζια και την υπερκατανάλωση φαγητών και γλυκών, επιστρέφουμε στην υγιεινή διατροφή με ελαφριές συνταγές και υλικά που ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους. Έτσι, διαλέξαμε το στραγγιστό γιαούρτι ΤΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟ 2%, που δεν περιέχει ζελατίνη, φτιάχνεται από εκλεκτό γάλα ημέρας και έχει υπέροχη, βελούδινη γεύση.
Συστατικά
220 γραμμάρια φέτες ανανά στον χυμό τους
2 φακελάκια ζελέ ανανά
500 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
Οδηγίες
1.Κόβουμε τον ανανά σε μικρά κομμάτια. Φυλάσσουμε το χυμό ξεχωριστά για αργότερα.
2.Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 ποτήρι νερό και μετά ρίχνουμε το περιεχόμενο από τα φακελάκια του ζελέ ανακατεύοντας σιγά-σιγά.
3.Προσθέτουμε ένα ποτήρι από τον χυμό του ανανά και ανακατεύουμε. Βάζουμε το ζελέ στο ψυγείο μέχρι να αρχίσει να πήζει. Ανακατεύουμε απαλά με ένα πιρούνι.
4.Προσθέτουμε το ζελέ στο γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιογενές.
5.Προσθέτουμε στο μείγμα μας τον κομμένο ανανά και σε ένα ρηχό pyrex ή άλλο σκεύος σερβιρίσματος.
6.Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες για να πήξει.
7.Εάν θέλουμε προσθέτουμε τριμμένο μπισκότο για γαρνίρισμα πριν σερβίρουμε.
Sorry, the comment form is closed at this time.