Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Δουλεύετε από το σπίτι σας; Τι λέτε για…Χαβάη;

Δουλεύετε από το σπίτι σας; Τι λέτε για…Χαβάη;

Η Χαβάη προσφέρει δωρεάν εισιτήρια μετ’ επιστροφής στο Oahu σε εργαζόμενους με τηλεργασία, που θέλουν να ζήσουν και να εργαστούν εκεί, ενώ συμβάλλουν στην οικονομία του κράτους! 

Το πρόγραμμα προσωρινής παραμονής, γνωστό ως “Movers and Shakas”, πραγματοποιείται σε συνεργασία με σχολεία και επιχειρήσεις. Η πρώτη ομάδα αιτούντων αναμένεται να φτάσει στο νησί έως τις 15 Δεκεμβρίου.

«Οι εργαζόμενοι αυτοί είναι ένα μικρό βήμα προς την οικονομική ανάκαμψη και διαφοροποίηση της οικονομίας μας», δήλωσε ο Jason Higa, ιδρυτής του ομίλου στο CNN.

«Η πανδημία έχει ομαλοποιήσει την τηλεργασία για το άμεσο μέλλον, οπότε πιστεύουμε ότι αυτή η κατάσταση αποτελεί ευκαιρία για τους κατοίκους της περιοχής, που θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και για τους επαγγελματίες που επιθυμούν να βιώσουν τη Χαβάη, όχι ως τουρίστες, αλλά ως μέλη της κοινότητάς μας» πρόσθεσε.

Πενήντα άτομα θα επιλεγούν στην πρώτη φάση. Αργότερα οι αιτούντες θα γίνονται δεκτοί σε κυλιόμενη βάση. Για να υποβάλει κάποιος αίτηση, πρέπει να δουλεύει με τηλεργασία και να είναι τουλάχιστον 18 ετών.   Οι συμμετέχοντες, που θα γίνουν δεκτοί στο πρόγραμμα, πρέπει να μετακομίσουν σε διάστημα ενός μήνα από τη στιγμή που θα επιλεγούν και να περάσουν τουλάχιστον 30 συνεχόμενες ημέρες στη Χαβάη.

«Η Χαβάη έχει σήμερα το χαμηλότερο κατά κεφαλήν ποσοστό κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα, καθιστώντας την ένα από τα ασφαλέστερα μέρη για να ζήσει και να εργαστεί κάποιος» σύμφωνα με την ανακοίνωση του προγράμματος.   Μέχρι στιγμής, η Χαβάη έχει καταγράψει περίπου 18.000 κρούσματα και 200 νεκρούς.

Το πρόγραμμα «Movers and Shakas» αναζητά συγκεκριμένα άτομα που θέλουν να συνεισφέρουν στις τοπικές κοινότητες της Χαβάης.   Όσοι γίνονται δεκτοί στο πρόγραμμα πρέπει να δεσμευτούν ότι θα συνδράμουν μερικές ώρες κάθε εβδομάδα σε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό όπου μπορούν να χρησιμοποιούν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους.   Αν και το πρόγραμμα δέχεται εργαζόμενους από όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, απευθύνεται επίσης σε πρώην κατοίκους της Χαβάης που θέλουν να επιστρέψουν.

Ο Richard Matsui, ιδρυτής των Movers και Shakas, επέστρεψε πρόσφατα στη Χαβάη από το Σαν Φρανσίσκο.   «Ως κάποιος που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαβάη, πάντα ονειρευόμουν να επιστρέψω σπίτι μου», δήλωσε ο 35χρονος Matsui στο CNN. «Η πανδημία εξομαλύνει την απομακρυσμένη εργασία και πήρα την απόφαση να επαναπατριστώ».

Ένας από τους κεντρικούς στόχους του προγράμματος είναι η διαφοροποίηση της οικονομίας.

«Πέρα από τη διάθεση πολύτιμων δολλαρίων στις τοπικές επιχειρήσεις, η πραγματική αξία είναι να φέρουμε ταλαντούχους εργαζόμενους, οι οποίοι θα βοηθήσουν και θα χτίσουν τις κοινότητές μας μέσω εθελοντικής εργασίας και θα κάνουν την οικονομία μας πιο ανθεκτική» δήλωσε ο Matsui.

«Ενώ η πανδημία είναι μια τεράστια κρίση, παρουσιάζει επίσης στη Χαβάη τη μοναδική ευκαιρία να διαφοροποιήσει την οικονομία της» σημείωσε.

 

Με πληροφορίες του CNN

Πηγή: www.lifo.gr

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.