Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Γράψτε ημερολόγιο και θα με θυμηθείτε

Γράψτε ημερολόγιο και θα με θυμηθείτε

Αλήθεια γράφετε ημερολόγιο; Ξέρω, θα μου πείτε είναι κάπως ξεπερασμένο. Καθόλου! Απλά έχει πλεόν εκσυγχρονιστεί και αυτό. Μπορείτε να το οργανώσετε…online. Γράψτε στο Google: online diary και θα σας βγάλει αρκετά. Θα είναι μυστικό, μόνο για εσάς και τον εαυτό σας!

Ξεκινήστε να γράφετε όσο συχνά νιώθετε εσείς την ανάγκη. Γράψτε σκέψεις, εμπειρίες, επιθυμίες, ξεσπάστε. Σημειώστε τι τρώτε, τι πίνετε και σίγουρα τι καταφέρατε κάθε μέρα. Τι θα κρατήσετε και τι θα πετάξετε. Θα δείτε ότι βοηθάει πάρα πολύ.

Πριν περίπου τρία χρόνια είχα γράψει το άρθρο “Αγαπημένο μου ημερολόγιο” και το παραθέτω εδώ. Διαβάζοντάς το, συνειδητοποίησα πως η ζωή μου δεν είναι καθόλου βαρετή. Γιατί βλέπω την κάθε μέρα σας ένα νέο ξεκίνημα κι αυτό μου δίνει δύναμη, δημιουργικότητα και μια διαρκή δίψα για νέες εμεπιρίες. Αν το έγραφα σήμερα, θα έγραφα ξανά τα ίδια ακριβώς πράγματα.

Διαβάστε το και αρχίστε να γράφετε. Έστω και μια λέξη την ημέρα. Είναι θεραπευτικό. Δείτε το σαν μια διέξοδο για τα συναισθήματα και τις σκέψεις σας.

Αγαπημένο μου ημερολόγιο…

Μόλις ξεκίνησα ένα νέο ταξίδι. Δεν είναι το πρώτο ούτε το τελευταίο, είμαι βέβαιη. Έχω άφθονες αναμνήσεις από την παιδική μου ηλικία έως σήμερα. Κάθε φορά εύχομαι να είναι μακρύ, με πολλές εμπειρίες (καλές και κακές αναπόφευκτα), πολλές εικόνες και βιώματα. Δε θυμάμαι ποτέ να μετάνιωσα!

Όπως κάθε ταξιδιώτης οργάνωσα την πορεία μου, έβαλα τα απαραίτητα στη βαλίτσα μου, τακτοποίησα τα εφόδιά μου. Κάθε νέο ξεκίνημα είναι μια πρόκληση. Ταράζει τα στάσιμα ύδατα της σιγουριάς. Με βγάζει από την «πεπατημένη».  Όμως κάθε επόμενη φορά νιώθω περισσότερο έτοιμη και δυνατή.

Πως μπορώ να διστάσω; Αφού το ήθελα, το διάλεξα, το ονειρεύτηκα και το επιδίωξα. Λοιπόν η διαδρομή θα είναι όμορφη. Το νιώθω. Αρκεί να πορεύομαι με σταθερό και σίγουρο βήμα. Δε θα κοιτάξω πίσω παρά μόνο για να βεβαιωθώ ότι προχωρώ βάσει του σχεδίου που έφτιαξα στο νου μου.

Το βέβαιο είναι ότι οι μνήμες θα διατηρούν το δεσμό με το παρελθόν αλλά δε θα επιτρέψω να γίνονται τροχοπέδη στην πορεία μου. Ο στόχος είναι να φτάσω εκεί που ονειρεύτηκα με το αίσθημα της νικήτριας και την αύρα της επιτυχίας να δροσίζει και να ανανεώνει τις σκέψεις και τη δημιουργική μου διάθεση.

Αγαπημένο μου ημερολόγιο, γνωρίζεις καλά ότι κάθε κύκλος έχει αρχή και τέλος. Σε εσένα τα εξομολογούμαι όλα. Είτε μεγάλος είτε μικρός, κάποτε ο κύκλος κλείνει για να αρχίσουμε να χαράσσουμε έναν νέο, καμιά φορά ομόκεντρο, αλλά διαφορετικό. Ευελπιστούμε μεγαλύτερο. Καμωμένο με σταθερότερο χέρι και ζωηρότερα χρώματα.

Είμαι έτοιμη. Με πείσμα, υπομονή, φρεσκάδα και δημιουργική σκέψη θα ξεκινήσω σύντομα. Δεν είπα σε κανέναν που πηγαίνω. Ξέρω εγώ κι αυτό μου φτάνει. Μόνο άφησα σημείωμα στον παλιό, δειλό εαυτό μου να μη με ψάξει. Κι όταν θα κατακτήσω το δικό μου «Έβερεστ» τότε θα υψώσω τη σημαία που θα μαρτυρά το επίτευγμά μου. Θα χαρούν όσοι με αγαπούν. Θα δυσανασχετήσουν ίσως κάποιοι άλλοι. Δε θα σταθώ σε αυτό. Ο προσωπικός μου στόχος θα έχει επιτευχθεί.

 

 

 

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.