15 Μάι Cheesecake…αλλιώς!
Σήμερα η Ελένη Μαρτίδου μας δίνει τη συνταγή για ένα ιδιαίτερο τσιζκέικ! Εύκολο και νόστιμο. Πάμε να το φτιάξουμε;
Υλικά για ένα ταψί (περίπου 36Χ30)
Για την ζύμη:
250 γρ. Βούτυρο φρέσκο ανάλατο η μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. Ζάχαρη
450 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 βανίλια
1 φακελάκι μπέικιν μπαουτερ
Μερικές φέτες σφραγισμένο ανανά που έχουμε κόψει σε μικρούς κύβους, η ότι φρούτο κονσέρβας σας αρέσει, όπως κεράσι, βερίκοκο και ροδάκινο)
Υλικά για την κρέμα:
800 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
200 γρ. Κρέμα γάλακτος κρύα από το ψυγείο
200 γρ. Ζάχαρη
2 φακελάκια βανίλια
5 ασπράδια αυγών χτυπημένα σε μαρέγκα με λίγο αλάτι
Πώς θα το κάνουμε:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο αέρα στους 180’C βαθμούς.
- Κάνουμε πρώτα στην ζύμη με όλα τα υλικά.
- Ζυμώνουμε μέχρι να έχει βελούδινη υφή.
- Χωρίζουμε στη μέση. Το ένα μέρος το τυλίγουμε σε διαφάνεια και το βάζουμε στην κατάψυξη.
- Το άλλο μισό το απλώνουμε σε ορθογώνιο ταψί αφού το βουτυρωσουμε καλά.
- Τρυπάμε με ένα πιρούνι την επιφάνεια της ζύμης.
- Για την κρέμα θα ανακατέψουμε όλα τα υλικά εκτός από την μαρέγκα που θα την προσθέσουμε στο τέλος στο μείγμα κυκλικά να μην ξεφουσκώσει.
- Ρίχνουμε το μείγμα κρέμας πάνω στην ζύμη.Προσθέτουμε τα κομμάτια ανανά η ότι άλλο φρούτο θέλετε. Βγάζουμε την ζύμη απο την κατάψυξη και τρίβουμε στον τρίφτη από την μεγάλη πλευρά πάνω στην κρέμα. Ένα μέρος της ζύμης θα μαλακώσει και δεν θα τρίβεται, εκεί θα κάνουμε ταλιράκια με τα δάχτυλα μας και θα τα προσθέσουμε πάνω στην κρέμα.
- Ψήνουμε στους 180’C βαθμούς για 45-50 λεπτά. Αν μας ροδίσει νωρίτερα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Ένα γλύκισμα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι φίλες και φίλοι μου.
Mε αγάπη,
Ελένη Μαρτίδου
Sorry, the comment form is closed at this time.