Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

8 λόγοι για να πεις όχι στο αλκοόλ

8 λόγοι για να πεις όχι στο αλκοόλ

Η κοινωνική χρήση αλκοόλ, η κατανάλωση δηλαδή μικρής ποσότητας περιστασιακά, επιτρέπεται και έχει κάποιες ευεργετικές δράσεις:

  • χαλαρώνει, μειώνοντας τα επίπεδα του στρες
  • μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου και εγκεφαλικού κυρίως στους άνδρες άνω των 40 και στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση
  • αυξάνει το προσδόκιμο επιβίωσής μας ( μέσω της δράσης των αντιοξειδωτικών ουσιών που περιέχει το κόκκινο κρασί! ).  συνήθως δεν είναι επιζήμια για τον οργανισμό μας.
  • αυξάνει την όρεξη ( αυτό δεν είναι πάντα θετικό φυσικά!)

Η κατάχρηση αντιθέτως μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες, που είναι λίγο ως πολύ γνωστές.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να κάνεις τη διαφορά και να προτιμήσεις εκείνο το καταπληκτικό virgin cocktail που σου αρέσει. Να τους θυμηθούμε;

1. Αν δεν πιείς, σίγουρα δεν θα υποφέρεις από το hangover της επόμενης μέρας, με τον τρομερό πονοκέφαλο και το διαλυμένο στομάχι.

2. Το ποτό αφυδατώνει. Επηρεάζει την υγεία του δέρματος και όχι μόνο. Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια επιδεινώνονται και τα σημεία της αφυδάτωσης είναι εμφανή, μειώνοντας τα επίπεδα της ενέργειάς σου και κάνοντάς σε να νιώθεις κούραση και νύστα.

3. Η παρέα σου σε αγαπάει ιδιαίτερα, μια που είσαι σε θέση να οδηγήσεις και να τους επιστρέψεις όλους με ασφάλεια στο σπίτι.

4. Το αλκοόλ και ειδικά η μέθη επηρεάζουν τη μνήμη. Αν δε θέλεις να αναρωτιέσαι τι συνέβη το προηγούμενο βράδυ, καλύτερα μην πιείς!

5. Μπορείς να απολαύσεις ένα γλυκό με λιγότερες τύψεις, αφού γλιτώνεις τις κενές θερμίδες του αλκοόλ.

6. Δεν διατρέχεις κίνδυνο να εμφανίσεις ηπατική βλάβη από το ποτό.

7. Έχεις ανά πάσα στιγμή τον έλεγχο των πράξεων και των λεγόμενών σου.

8. Δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να εθιστείς!

Λοιπόν τι λες;

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.