10 λόγοι για να εντάξετε τη μουσική στη ζωή σας και στη ζωή των παιδιών σας

10 λόγοι για να εντάξετε τη μουσική στη ζωή σας και στη ζωή των παιδιών σας

Η μουσική…

Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς μουσική. Πολλές φορές λέω ότι την «κουβαλάω» μέσα μου. Συχνά σιγοψιθυρίζω το ρυθμό του αγαπημένου μου τραγουδιού, σκέφτομαι στίχους που ταιριάζουν σε κάθε στιγμή, φτιάχνω εικόνες ακούγοντας μια μελωδία. Αλήθεια απορώ πως υπάρχουν άνθρωποι που δεν ακούν ποτέ μουσική. Γιατί έχει τόσα οφέλη! Και δεν το λέω εγώ μόνο. Υπάρχουν επιστημονικές έρευνες. Θέλετε να δούμε μερικά από αυτά τα οφέλη λοιπόν;

  1. Μας βοηθάει να συγκεντρωθούμε καλύτερα. Κυρίως η κλασσική μουσική ή οποιαδήποτε απαλή μουσική.
  2. Μας φτιάχνει τη διάθεση και μας ηρεμεί, όταν βέβαια ακούμε το είδος που μας αρέσει. Αυτό συμβαίνει μέσω της αυξημένης παραγωγής ντοπαμίνης που δρα στον εγκέφαλό μας κάνοντάς μας να νιώθουμε καλύτερα.
  3. Βοηθάει να γυμναζόμαστε περισσότερο, αφού μας ηρεμεί, μας κάνει να ξεχνάμε την πίεση και έτσι νιώθουμε πιο άνετα να κάνουμε ασκήσεις γυμναστικής περισσότερη ώρα.
  4. Ενισχύει τη δημιουργικότητά μας και τη μνήμη μας. Κάθε λέξη ενός τραγουδιού μπορεί να συνδεθεί με κάποια εικόνα στο μυαλό μας. Έτσι μπορούν να δημιουργηθούν νέες ιδέες.
  5. Ανακουφίζει τον πόνο. Μιλάμε φυσικά κι εδώ για απαλή μουσική καθώς τα υπόλοιπα είδη μπορεί να έχουν αντίθετο αποτέλεσμα.
  6. Μειώνει τον καρδιακό ρυθμό και την αρτηριακή πίεση.
  7. Μας βοηθάει να κάνουμε πιο εύκολα φιλίες, αφού μας χαλαρώνει. Επίσης, οι κοινές προτιμήσεις για κάποιο είδος μουσικής μπορούν να μας φέρουν πιο κοντά.
  8. Σύμφωνα με μελέτες τα βρέφη που άκουγαν μουσική κατά την κυοφορία είναι πιο ήρεμα και κοιμούνται καλύτερα.
  9. Ακούγοντας μουσική σε ήρεμο περιβάλλον με χαμηλό φωτισμό, τρώμε λιγότερο και καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες.
  10. Τέλος, η μουσική αυξάνει τη συναισθηματική και γνωστική μας νοημοσύνη.

Καταλαβαίνετε ότι δεν είναι τυχαία η διαπίστωση του Νίτσε ότι «Χωρίς τη μουσική, η ζωή μας θα ήταν ένα λάθος»!! Φορέστε τα ακουστικά σας λοιπόν και ακούστε την αγαπημένη σας μουσική παντού!! Μάθετε επίσης τα παιδιά σας να ακούν μουσική. Θα τα βοηθήσει πολύ.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.