Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Αλλαγή εποχής με ανανέωση και φροντίδα.

Αλλαγή εποχής με ανανέωση και φροντίδα.

Με την αλλαγή της εποχής χρειαζόμαστε ανανέωση και φροντίδα. Ξεκινώντας με τη φροντίδα των μαλλιών μας, θα πρέπει να αποδεχθούμε ότι είναι το ίδιο απαιτητική και απαραίτητη με τη φροντίδα του προσώπου και γενικά της επιδερμίδας μας. Χρειάζεται μεθοδικότητα, βασικές γνώσεις και συνέπεια στη ρουτίνα που θα μας αποδώσει το μέγιστο αποτέλεσμα.

Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό να επιλέγουμε τα σωστά προϊόντα περιποίησης αλλά και να τα εφαρμόζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης τους. Θα μιλήσουμε αρχικά για τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθούμε και εν συνεχεία θα δούμε πως μπορούμε να υποβοηθήσουμε τα μαλλιά μας με τη διατροφή μας.

• Λούσιμο: Επιλέγουμε ένα σαμπουάν κατάλληλο για τον τύπο των μαλλιών μας και λουζόμαστε τόσο συχνά όσο χρειάζεται. Εάν δεν χρησιμοποιούμε πολλά προϊόντα styling ή δεν έχουμε λιπαρά μαλλιά, δε χρειάζεται να ταλαιπωρούμε το μαλλί μας με συχνά λουσίματα. Αποφεύγουμε να τρίβουμε επίμονα το δέρμα της κεφαλής καθώς προκαλεί λιπαρότητα. Προσπαθούμε να ξεβγάζουμε με κρύο νερό, όσο κι αν είναι δύσκολο, αφού βοηθάει την τρίχα να κλείνει τους πόρους της και να διατηρεί τη λάμψη της.

• Ενυδάτωση: Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε ένα καλό conditioner προκειμένου να ενυδατώσουμε, να λειάνουμε και να ξεμπερδέψουμε τα μαλλιά μας. Ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών μας μπορούμε να χρησιμοποιούμε και μια μάσκα, μια με δύο φορές την εβδομάδα, για περισσότερη φροντίδα και θρέψη. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες χρήσης για καλύτερα αποτελέσματα.

• Χτένισμα: Μετά το λούσιμο χρησιμοποιούμε μια χτένα με αραιά «δόντια» ή βούρτσα που δεν καταστρέφει τις άκρες και ξεκινάμε το ξεμπέρδεμα από κάτω προς τις ρίζες με απαλές κινήσεις.

• Styling: Προσπαθούμε να περιορίσουμε τη χρήση θερμότητας (σίδερο μαλλιών, πιστολάκι κλπ.) που καταστρέφει το μαλλί. Εάν παρόλα αυτά είναι αναπόφευκτο, χρησιμοποιούμε ειδικά προϊόντα προστασίας προηγουμένως. Τέλος, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα ενυδατικά λάδια για να διατηρήσουμε τα μαλλιά μας απαλά και λαμπερά μετά το χτένισμα, αποφεύγοντας τα προϊόντα που τα «βαραίνουν», τα κολλούν και τα θαμπώνουν.

• Διατροφή: Για να είναι υγιή, δυνατά και λαμπερά τα μαλλιά μας, χρειάζονται ικανή πρόσληψη πρωτεΐνης, σιδήρου, βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να φροντίζουμε τη διατροφή μας ανάλογα, τρώγοντας αυγά, άπαχο κόκκινο κρέας, όσπρια, πράσινα λαχανικά όπως σπανάκι, μπρόκολο, πιπεριές, ξηρούς καρπούς, σολομό, σαρδέλες, ελαιόλαδο.

Η φροντίδα των μαλλιών μας είναι απλή και εύκολη τελικά. Αρκεί να υιοθετήσουμε τις παραπάνω συμβουλές. Για περισσότερες συμβουλές και πληροφορίες μπορούμε να απευθυνόμαστε στους κομμωτές μας.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.