Πως να αναστρέψεις μια άσχημη μέρα

Πως να αναστρέψεις μια άσχημη μέρα

Είναι κάποιες μέρες που, δεν ξέρω αν φταίει ο ανάδρομος Ερμής, το μαξιλάρι που ήταν πολύ σκληρό, ο σκύλος που ήθελε να βγει στις 4 το πρωί, το μαλλί που είναι σαν να φύσηξε άνεμος 10 μποφόρ και πετάει, τέλος πάντων κάτι δεν πάει καλά. Αυτές τις μέρες που σου έρχεται να ουρλιάξεις μήπως και μετακινηθεί κάτι στο σύμπαν και συντονιστεί η τύχη σου ξανά! Ξυπνάς με όλη την καλή διάθεση. Σου χύνεται ο καφές στο αγαπημένο άσπρο σου πουκάμισο, πέφτεις σε κίνηση και αργείς στο ραντεβού σου, ανάβει το λαμπάκι στο αυτοκίνητο και δεν ξέρεις τι φταίει, μαλώνεις με το έτερον ήμισυ με ασήμαντη αφορμή, γίνεσαι μούσκεμα με μια ξαφνική μπόρα που ξεσπάει την ώρα που πρέπει να φύγεις από τη δουλειά… και η μέρα συνεχίζεται από το «καλό στο καλύτερο».
Τι να κάνεις; Να αρχίσεις να κλαις τη μοίρα σου; Να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο μήπως; Εεε, θα πονέσει απλά! Και δε θα αλλάξει τίποτα. Μήπως να πάρεις τα βουνά; Μην πάρεις τα βουνά! Ούτε το 11880! Δες τι μπορείς να κάνεις!
– Δέξου ότι είναι απλά μια ανάποδη μέρα. Δε φταις για όλα σε αυτή τη ζωή. Σταμάτα να αυτό μαστιγώνεσαι, πάρε ανάσες και πού θα πάει…θα περάσει.
– Κάνε μια παύση. Βγες να περπατήσεις για λίγο. Θα σε βοηθήσει να καθαρίσεις το μυαλό σου και να διώξεις την ένταση.
– Μίλησε στην φίλη ή στον φίλο σου. Ίσως δε βοηθάει πάντα αυτό που θα σου πει αλλά θα αισθανθείς ότι δεν είσαι μόνος/μόνη τουλάχιστον.
– Φάε αυτά τα δυο κομμάτια σοκολάτας χωρίς τύψεις. Θα σου φτιάξουν τη διάθεση.
– Πήγαινε στο γυμναστήριο. Οι ενδορφίνες που παράγονται με την άσκηση θα σε αναζωογονήσουν και θα σε τονώσουν.
– Σκέψου ότι η μέρα αυτή θα τελειώσει και θα έρθει η επόμενη που σίγουρα θα είναι καλύτερη! Δεν υπάρχει περίπτωση.
Ότι κι αν αποφασίσεις να κάνεις, θυμήσου να μην χάνεις την ψυχραιμία σου ποτέ. Δεν ωφελεί σε τίποτα μια κρίση πανικού. Εισπνοή, εκπνοή και πάμε να αναστρέψουμε την άσχημη μέρα!!!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.