Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους


Notice: Undefined index: data in /home/angelsworld/public_html/site/wp-content/plugins/qode-instagram-widget/lib/qode-instagram-api.php on line 240
Follow us

Πως θα μεγαλώσουμε ευτυχισμένα παιδιά;

Πως θα μεγαλώσουμε ευτυχισμένα παιδιά;

Κάθε γονιός επιθυμεί τα παιδιά του να μεγαλώνουν σωστά. Σίγουρα όλοι μας θέλουμε να έχουν τα πάντα και πασχίζουμε να εξασφαλίσουμε ό,τι καλύτερο για το παρόν και το μέλλον τους. Ευχόμαστε πρώτα από όλα να είναι υγιή και προσπαθούμε να τους δώσουμε εφόδια για να σταθούν μόνα τους σε μια δύσκολη και απαιτητική κοινωνία. Πως όμως θα τους δείξουμε τον δρόμο προς την ευτυχία; Υπάρχει κάποια συνταγή επιτυχίας; Σαφώς και μπορούμε να βασιστούμε σε ορισμένες βασικές αρχές και συμβουλές ειδικών, μπορούμε να διαβάσουμε και να δούμε τι βοηθάει το δικό μας παιδί.
Παρακάτω παραθέτονται ορισμένα από αυτά που μπορούμε να εφαρμόσουμε, βάζοντας έτσι τα θεμέλια της ευτυχίας για τα καμάρια μας.
1. Δείξτε τους με κάθε ευκαιρία την αγάπη σας, αγκαλιάστε τα και φιλήστε τα.
2. Μάθετε το παιδί να είναι ευχαριστημένο με όσα έχει.
3. Διδάξτε του να μη συγκρίνει ποτέ τον εαυτό του με τους γύρω του.
4. Δώστε του χώρο και ευκαιρίες να γίνει ανεξάρτητο και υπεύθυνο.
5. Αφιερώστε του πραγματικό χρόνο κατά τον οποίο θα ασχολείστε αποκλειστικά μαζί του και δεν θα κάνετε παράλληλα χίλιες δουλειές.
6. Βάλτε ξεκάθαρα όρια τα οποία δε θα παραβιάζονται από κανέναν από τους ανθρώπους που εμπλέκονται στη φροντίδα τους.
7. Απομακρύνετε από το περιβάλλον τους οποιοδήποτε άτομο ή συμπεριφορά μπορεί να τους δημιουργεί ανασφάλεια.
8. Γίνεται τα πρότυπά τους σε ό,τι θέλετε να τους διδάξετε.
9. Δείξτε τους εμπιστοσύνη, ενθαρρύνετέ τα και στηρίξτε κάθε τους προσπάθεια.
10. Συνηθίστε τα να αναζητούν και να καταγράφουν ό,τι θετικό έκαναν, κατάφεραν ή έζησαν κάθε μέρα.

Είναι σημαντικό το παιδί να νιώθει ασφάλεια στο οικογενειακό περιβάλλον και να απολαμβάνει την αγάπη και των δυο γονιών. Η στάση μας θα πρέπει να είναι κοινή σε όλα τα ζητήματα ώστε να μην μπερδεύεται και να μην νιώθει την παραμικρή αμφιβολία ή ανασφάλεια.
Δε χρειάζονται υπερβολές στα υλικά αγαθά. Αν βλέπετε ότι το παιδί ζητάει επίμονα πράγματα ενώ ήδη έχει αρκετά, προσπαθήστε να του εξηγήσετε ότι υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν τίποτα. Αν το αφήσετε να κάνει σύγκριση με κάποιο παιδάκι που έχει περισσότερα, θα μάθει πάντα να συγκρίνεται με τους γύρω του και δε θα μπορεί να είναι ευτυχισμένο ποτέ αφού πάντα κάποιος σίγουρα θα έχει κάτι παραπάνω ή μια καλύτερη δουλειά ή ένα μεγαλύτερο σπίτι κλπ.
Κάντε τα παιδιά σας να νιώσουν ότι πιστεύετε σε αυτά και στις δυνατότητές τους και ότι τα εμπιστεύεστε. Με τον τρόπο αυτό θα γνωρίζουν ότι είστε δίπλα τους και θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να σας εμπιστευτούν κι εκείνα με τη σειρά τους και να σας μιλήσουν για οποιοδήποτε θέμα.
Ο ποιοτικός χρόνος που θα περάσετε με τα παιδιά σας είναι μια επένδυση που θα αποδώσει τα μέγιστα στο μέλλον. Μια υπέροχη συνήθεια είναι να κάνετε κάθε βράδυ τον θετικό απολογισμό της ημέρας. Έτσι θα τους διδάξετε να επισημαίνουν και να κρατούν τα καλά αλλά και να μαθαίνουν από τα αρνητικά. Μάθετέ τα να επιβραβεύουν τον εαυτό τους για τις προσπάθειες και τα επιτεύγματά τους. Και να μην είναι διαρκώς επικριτικοί και αυστηροί με τον εαυτό τους.


Γνωρίζουμε ότι το να είσαι γονιός είναι ένας σημαντικός ρόλος και κάποιες στιγμές δύσκολος. Αλλά με προσοχή, υπομονή και επιμονή είμαστε όλοι ικανοί να δείξουμε στα παιδιά μας το δρόμο προς την ευτυχία. Αξίζει κάθε θυσία. Σίγουρα θα κάνουμε και λάθη αλλά μπορούμε να τα περιορίσουμε, να μάθουμε από αυτά και να τα διορθώσουμε στην πορεία.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.