Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Θέλεις να βρεις το στόχο σου ξανά;

Θέλεις να βρεις το στόχο σου ξανά;

Ζωγραφίζοντας αφηρημένη σε ένα λευκό χαρτί λίγο πριν το ανακυκλώσω μαζί με τις καταπληκτικές μου εικαστικές δημιουργίες οι οποίες μαρτυρούν τις μοναδικές μου καλλιτεχνικές δεξιότητες, έφτιαξα μια υπέροχη, μοναδική, ξεχωριστή…σπείρα! Ένα σχέδιο απλό αλλά με πολύ βαθύ νόημα.

Το λαμπάκι άναψε σε χρόνο dt! Άναψε ένα φως μέσα στο σκοτάδι των σκέψεών μου. Εδώ και καιρό ένιωθα ότι κάπου έχασα το …στρίψημο. Μπήκα σε λάθος δρομάκι με αποτέλεσμα να αγωνίζομαι, να καταβάλω μεγάλη προσπάθεια και να καταναλώνω πολλή φαιά ουσία αλλά σε τελική ανάλυση να απομακρύνομαι από το στόχο μου.

Τι κάνουμε λοιπόν όταν χάνουμε το δρόμο; Γυρίζουμε πίσω και το πάμε από την αρχή. Όταν είσαι σε μια ηλικία Α, μια ηλικία στην οποία αισθάνεσαι μεν περίφημα, έχεις ενέργεια, διάθεση και έμπνευση αλλά από την άλλη ξέρεις ότι δεν μπορείς να «σπαταλιέσαι» και να καθυστερείς, ναι οι διορθωτικές κινήσεις απαιτούν ταχύτητα, αποφασιστικότητα και στόχευση.

Θέλεις να βρεις το στόχο σου ξανά; Αναρωτήσου αρχικά τι θέλεις. Θέλεις να είσαι ένας Δον Κιχώτης; Θέλεις να κάνεις κάτι για σένα και για όσους αγαπάς; Έχεις τη δυνατότητα να παίζεις με τη φωτιά και να ρίχνεις καθημερινά ζαριές κι αν σου κάτσει να πανηγυρίζεις για την τυχαία επιτυχία σου; Η μήπως θέλεις να βαδίζεις στιβαρά με βήματα αργά και σταθερά;

Δεν είναι εύκολο και δεν είναι μια διαδικασία που θα κάνεις άπαξ και μετά θα μπορείς να εφησυχάζεις για την υπόλοιπη ζωή σου. Επίπονη ή μη, χρειάζεται να γίνει. Ακολούθησε το δρόμο που θα χαράξεις με προσήλωση στο στόχο. Αυτό είναι το επιθυμητό τελικό σημείο, όσες παρακάμψεις και στροφές κι έχει ο δρόμος.

Ακόμα και οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι στη ζωή μπορεί να άργησαν να βρουν το στόχο τους. Υπάρχουν όμως τρόποι να ανακαλύψεις τι είναι αυτό που πραγματικά σε ενδιαφέρει και θέλεις να το κάνεις και πετύχεις. Όσο κι αν έχεις χαθεί, ποτέ δεν είναι αργά.

Ξεκίνα κάνοντας τις ακόλουθες ερωτήσεις στον εαυτό σου:

1. Τι είναι αυτό που με παθιάζει;

Το πρώτο βήμα για να αλλάξεις τη ζωή σου και να εστιάσες σωστά είναι να αναγνωρίσεις τι είναι αυτό που σε παθιάζει. Όταν έχεις πάθος για κάτι, το κάνεις χωρίς να ζητάς ανταλλάγματα. Η ουσία είναι ότι αν κάνεις κάτι με πάθος, γίνεσαι καλός κι αυτό η ζωή θα στο «εξαργυρώσει» αργά ή γρήγορα. Βρες τι είναι αυτό που σε παθιάζει, κυνήγησέ το και μοιράσου το πάθος σου με τον κόσμο. Οι απαντήσεις θα έρθουν μόνες τους.

 

2. Ποια είναι τα μεγαλύτερα κατορθώματα της ζωής μου μέχρι τώρα;

Πολλοί έξυπνοι και ικανότατοι άνθρωποι συχνά δυσκολεύονται να πουν έναν καλό λόγο για τον εαυτό τους. Είναι άνθρωποι που δεν τους αρέσει να περιαυτολογούν. Ωστόσο, στην εποχή μας, αν δεν «προμοτάρεις» τον εαυτό σου και λίγο, θα μείνεις στο περιθώριο. Γράψε μια λίστα με όλα όσα έχεις πετύχει στη ζωή σου, μεγάλα και μικρά κατορθώματα. Δώσε στον εαυτό σου τον έπαινο που αξίζει. Αν μη τι άλλο, θα νιώσεις εσύ καλύτερα.

 

3. Αν η ζωή μου δεν είχε περιορισμούς, τι θα ήθελα να έχω και τι όχι;

Εάν είχες όσα λεφτά κι όσο χρόνο ήθελες, που θα πήγαινες; Τι θα έκανες; Ποιον θα έπαιρνες μαζί σου; Οι απαντήσεις που θα δώσεις θα σε βοηθήσουν να κατανοήσεις καλύτερα τις δικές σου επιθυμίες και να θέσεις  τους στόχους που θέλεις να πετύχεις. Έτσι φτάνουμε στην επόμενη ερώτηση:

 

4. Ποιοι είναι οι στόχοι στη ζωή μου;

Οι στόχοι που βάζεις είναι πολύ σημαντικοί γιατί αυτοί είναι που θα σε βοηθήσουν να κατευθύνεις τη ζωή σου εκεί που θέλεις. Μη βάζεις γενικούς στόχους που θα μείνουν αναγκαστικά ανεκπλήρωτοι ακριβώς επειδή δεν είναι συγκεκριμένοι (π.χ. θέλω να γίνω πλούσιος, θέλω να γίνω διάσημος, επιτυχημένος). Βάλε πραγματοποιήσιμους στόχους και κυνηγήσε τους!

 

5. Ποιον/ποιους θαυμάζω περισσότερο στη ζωή;

Για ό,τι θέλεις να πετύχεις στη ζωή, υπάρχει κάποιος που το έχει ήδη κάνει. Μην σε αποθαρρύνει αυτό. Το μυστικό της επιτυχίας στη ζωή είναι να έχεις τα σωστά πρότυπα. Ο Ναπολέων είχε πρότυπο τον Μέγα Αλέξανδρο, ο Μέγας Αλέξανδρος είχε πρότυπο τον μυθικό Ηρακλή. Όταν θέσεις τους στόχους της ζωής σου, βρες το πρότυπο που θαυμάζεις και θέλεις να μιμηθείς.

 Όπως είχε πει και ο Νεύτωνας: «αν μπόρεσα να δω μακριά, είναι επειδή στάθηκα πάνω στους ώμους γιγάντων».

 

6. Τι ΔΕΝ μου αρέσει να κάνω;

Σημαντικό ρόλο στην ποιότητα της ζωής σου παίζει ο χρόνος που αφιερώνεις σε πράγματα που δεν σου αρέσει να κάνεις. Σκέψου τι είναι αυτό που απεχθάνεσαι περισσότερο στη δουλειά που έχεις τώρα. Είναι οι ώρες που περνάς καθισμένος μπροστά σε μια οθόνη;  Οι ώρες που περνάς στους δρόμους πηγαίνοντας από συνάντηση σε συνάντηση; Πάντα θα απαιτούνται θυσίες σε ό,τι κι αν επιλέξεις να κάνεις. Φρόντισε αυτές οι θυσίες να μην σου τρώνε χρόνο και κυρίως να μην σου προκαλούν ανεπιθύμητο στρες και άγχος.

 

7. Πόσο σκληρά είμαι διατεθειμένος να δουλέψω;

Οι επιτυχίες δεν έρχονται ποτέ από μόνες τους. Αν θέλεις να πετύχεις κάτι στη ζωή σου θα πρέπει να κάνεις τις απαραίτητες θυσίες. Ίσως χρειαστεί να πληρώσεις για νέες σπουδές, να επενδύσεις σε νέα γραφεία ή να μετακομίσεις σε πιο ακριβή περιοχή της πόλης. Όταν όμως έχεις στόχους στη ζωή σου, όλα αυτά τα προβλήματα δεν θα σε τρομάζουν. Ίσα-ίσα, θα ανακαλύψεις ότι τα «προβλήματα» θα γίνουν προκλήσεις που θα δέχεσαι με ευχαρίστηση. Γιατί, όπως έμαθε ο Οδυσσέας όταν έβαλε στόχο να επιστρέψει στην Ιθάκη, το ταξίδι είναι πιο σημαντικό από τον προορισμό.

Γι’ αυτό, αν θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου, μην το αναβάλλεις άλλο!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.