Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Σαν ταξιδιώτης, παρατηρητής

Σαν ταξιδιώτης, παρατηρητής

Βρίσκεσαι σε διακοπές. Περπατάς στο δρόμο μιας πόλης. Σαν ταξιδιώτης, παρατηρητής. Είναι καθημερινή. Κοιτάζεις γύρω σου… προσπαθείς να συμμετέχεις ενεργά. Αποτυπώνεις εικόνες, αποκρυπτογραφείς βλέμματα, χειρονομίες και μορφασμούς, συλλαμβάνεις ομιλίες, δονήσεις και σιωπές.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα παλεύει να φτάσει στο απέναντι πεζοδρόμιο με το μπαστούνι της. Ένα μικρό κοριτσάκι πηγαίνει βόλτα την κούκλα του με το καροτσάκι και καμαρώνει που είναι τόσο καλή «μανούλα». Μια νεαρή κοπέλα στο παγκάκι ακούει μουσική και μοιάζει να ταξιδεύει νοερά με μισόκλειστα μάτια. Ο αδέσποτος σκύλος απολαμβάνει τον ύπνο του κάτω από τη σκιά του δέντρου.  Κόσμος περνάει βιαστικός. Άλλοι μιλούν στο τηλέφωνο, άλλοι κουβεντιάζουν μεταξύ τους κι άλλοι μονολογούν τρέχοντας να προφτάσουν. Τα αυτοκίνητα έχουν ένα ρυθμό. Ξεκινούν και σταματούν στα φανάρια.

Η ζωή κυλάει σαν ρυάκι, άλλοτε σε μια ευθεία και άλλοτε με δύσκολες, περίεργες στροφές. Μοιάζει με σινεμά αν το σκεφτείς. Μόνο που παίζονται πολλά έργα παράλληλα! Διαλέγεις ποιο να παρακολουθήσεις. Όλα έχουν να σου προσφέρουν κάποιο μήνυμα. Μια είδηση. Ένα παράδειγμα προς μίμηση ή προς αποφυγή. Ένα ηθικό δίδαγμα. Άπειρα σενάρια. Χιλιάδες σκηνές. Πόσοι ρόλοι και πόσοι διαφορετικοί χαρακτήρες…

Το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον να παρατηρώ τους ανθρώπους, τις συμπεριφορές και τις εκφράσεις τους. Νομίζω ότι με βοηθάει να τους καταλάβω καλύτερα. Είμαστε πολύπλοκα όντα. Πολύπλευρα, πολλές φορές απρόβλεπτα. Όταν όμως μελετάς, οτιδήποτε, αποκτάς εμπειρία. Γι΄αυτό αξίζει να αφιερώνεις χρόνο. Να βλέπεις, να ακούς, να αισθάνεσαι, να επεξεργάζεσαι και να φιλτράρεις. Οι αισθήσεις οξύνονται, οι εμπειρίες εμπλουτίζονται, οι ορίζοντες διευρύνονται και το μυαλό καλλιεργείται! Γίνεσαι κατά τι σοφότερος κάθε μέρα και αποκτάς εφόδια που σε βοηθούν στην πορεία σου μέσα στην κοινωνία.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.